modem ile plc kontrolü

@foxspring bunun plc ile bir alakası yok o zman ordaki bilgisayara uzak masaüstü bağlantısı yapmış oluyoruz sanırım.Eğer orda bir pc ye bağlarsak ve interneti olursa daha farklı yollar da olduğunu düşünüyorum.
Siemensin profinet seminerinde her plc nin ip adresi olduğunu ve internetten bu adresler vasıtası ile her türlü işlem yapıldığını görmüştüm.Eğer internet bağlantısı olsa bu şekilde de kontrol edebiliriz sanırım.

Gönderdiğiniz program güzele benziyor ama öncelikli düşündüğüm şey modem modülü kullanmak.Ben siemene ulaşmaya çalışırım en kısa zamanda öğrenmeye çalışırım.Size de sonucu söylerim.

Çok teşekkür ederim ...

Kolay gelsin
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Evet modül eklediğinizde ıp adresi verebiliyorsunuz ama sadece bu şekilde nası bi bağlantı kuruluyo bende bilemiyorum belki bi prgramı filan vardır. Scada programlarında bu oluyo. ama bide şöyle birşey var muhtemelen dediğin gibi yapsanda buna ek modüller filan gerekecek ve siemenste herşey parayla olduğu için buna belli bi masraf gerekecek ama masrafın önemi olmaya bilir. sadece bir öneri.
Tabiki bunun ayrıntısını öğrendiğinde anlatırsan sevinirim.
 
Tabiki anlatırım ne demek.
Sorunumun yine modem modülü ile çözülmesinden yanayım ama diğer yollar daha zor gibi .
Dediğim sistemde sanırım ek modül gerekiyor evet.Bu da büyük olasılıkla ethernet li modem modülü.şimdi tam adı aklımda yok .rj45 çıkışlı olan.büyük ihtimalle onu bağlıycaz plc ye ve pc ye.O şekilde yapılır gibi geliyo.Ama extradan pc ye ihtiyaç var ve pc nin bakımı zor güvenemiyor

Uzak bağlantı ile yaptığınızı söylediniz daha önceden .Arıza tespitine falan nasıl bakıyosunuz.microwine bakarak mı .Biraz bilgi verirmisiniz.
 
bende cevap yazamadan duramadımm...
em241 modülünü kullanırsan bi problemin olcagını dusunmuyorumm.
sorunsuz çalışıyor..
ukrayna için gerekli olan telefon kodunu ise fazla kafayı yormadan siemens teknik destek
hattına sor benceee
 
@QAZXSW hocam iyi ki cevap vermeden duramadın :). Böle kişiler arıyoruz zaten.Bence sorunumuz biraz paylaşmamak.Sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın ama malesef birçok kişi ben bileyim mantığı ile davranıyor.İnşallah yeneriz yavaş yavaş bu mantığı.

em241 modülü evet.Zaten bildiğim kadarı ile başka yok.Diğerleri farklı tip modüller.Tamam ben mail attım biraz önce büyük ihtimalle yarın veya sonraki gün cevap alırım siemens'ten .Sonucu bildirirm.

İyi akşamlar herkese...( Bu başlıkta yazı yazan herkes online uyku yok sanırım :) )
 
arkadaşlar yazdıklarınızı dikkali bi şekilde okudum sana md270modülüde yardımcı olabilir fakat fiyatı 200e yaklaşıyor daha ucuza mal etmek istiyor isen senin ihtiyacın olan tc65 modülü istersen CPG Communication
tel:+90 (212) 347 58 00 x 223
Barış Topallar
[email protected]
numralarından modeme ulaşa bilirsin ve detaylı bilgileri sana verecektir.
Barış bey bu konuyla ilgilenen arkadaş
sana kolay gelsin bende aynı cihazı kullanmak istiyorum aynı sıkntı bendede söz konusu. kolay gelsin.
 
Ukrayna için oluşan sorunu çözdüm sanırım.Siemensten aldığım bilgiye göre Ukrayna Rusya ile aynı kodu kullanıyormuş.Bu durumda Rusya'nın kodunu kullanacağım ve modem modülü işimi görüyor dolayısı ile.Aynı durum ile karşılaştıysanız Siemens ile irtibata geçin.

Yalnız bir sorun daha ortaya çıktı modem modülü ile 56k harci modem bağlantısı gerekiyor.ADSL modem olmuıyormuş.Sanırım piyasada 56k modem bulmak oldukça zor ikici el falan bulcaz sanırım ....

kolay gelsin
 
simatic pcanywer programıylada olur.uzak bilgisayar bağlantısı yaparsın oradanda plc ye girersin.
 
bizim fabrikadaki makinalardaki plc'ler modeme bağlı makinaları yapan firma kolaylık izliyebiliyor ve arızalarını biliyor makinaya şifre koyarsan bağlanması mümkün olmuyo o şifreyi bilmeden
 
hocam ne yazdın sanırım yarım kalmış yazdığın.kontrol edermisin ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,386
Mesajlar
917,175
Kullanıcılar
450,273
Son üye
rawengineer

Yeni konular

Geri
Üst