modbus sistemi nasıl kurulur.

senin sorman gereken ilk soru bence
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
siemens ürünleri genelde profibus haberleşir slave inde profibus protokol üne uygun bir ürün olmalı yoksa data alış verişi olmaz
 
Arkadaşlar, Elimde Omron Mv serisi inverterlerle kurulmuş sistem var 19 adet Mv serisi inverter modbus aracılığıyla frekanslarını Omron plc den ayarlıyor Mv serisi piyasada bulamadığım için Omron yaskawa v1000 serisi inverter aldım.Fakat frekansı plc üzerinden ayarlama kısmını çözemedim.Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.
 
slm arkadaşlar. modbus rtu konusunda yardımcı olabilecek biri var mı aranızda? Şebeke analizöründen alınan verileri analizörün rs232 çıkışından pc ye aktarmak istiyorum. rs232 den usb ye dönüştürücüyü cihazla pc arasına bağlıyorum gerekli ayarları yapıyorum. ne cihazın kendi programında ne de wincc flexible da cihazdan yanıt alamıyorum. timeout while waiting for reply from device hatasını veriyor sürekli.analizör sağlam profibusta cpu ile pc de görüyorum verileri.dönüştürücünün de sağlam olduğunu biliyorum fakat bana modbus rtu dan haberleşme lazım. analizör siemens simeasp50.sorun cihazın dönüştürücüyü kabul etmemesi mi yoksa ayarlarda mı sorun var. ayarlar 19200baud rate, modbus rtu, serial communication, slave adres stop biti hepsi doğru ama cihazdan veriyi alamıyorum. acil yardım istiyorum teşekkürler.
 
Ürünlerin datasheet dökümanlarında ( frame ) yapılarına bakman gerekir...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,611
Mesajlar
919,017
Kullanıcılar
450,614
Son üye
goktug59

Yeni konular

Geri
Üst