modbus sistemi nasıl kurulur.

arnvtss

Üye
Katılım
6 Ağu 2009
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar benim sorunum siemens cpu 224 plc ile invertörer arası nasıl modbus sistemikurabilirim neler gerekli makinede yeni uygulamaya geçmek istiyoruz yardımcı olursanız sevinirim hayırlı çalışmalar...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşım sorunu net anlamamakla beraber plc ile inverter arasında haberleştirme gerçekleştirmek istediğini ve bunu modbus ile yapmak istediğini zannediyorum.
Inverter in ve plc nin modbus i/o listesi kitablarında ve software lerinin genelde help menülerinde mevcuttur. Eğer plc üzerinden sorgulama yapacaksan plc modbus okuma ve yazma komutlarını ve nasıl kullanıldıklarıı öğrenmen lazım. HAyır bir Scada yada opc server kullanıcam ve her ikisinede verileri buradan okuyup yazacam diyorsan ozaman bir pc işin içine girecektir.

Sorunu tam net açıklarsan buraya sorunun cevabı olmayacak nitelikte gereksiz bilgiler yazmak zorunda kalmıyayım.
 
şöyle anlatayım o zaman sistemimde 4 adet fuji invertör var siemens panel ,siemens plc var.ben panelden 2 adet giricem değere göre kendini otomatik hesaplıyacak(buraya kadar tamam). ama ben bu değerleri invertörlere atamıyorum bu sistemi modbus sistemi ile yapmak istiyorum.analog olarak atmak istemiyorum.
 
Temel olarak Fuji invertör Modbus İndexlerini bilmeniz gerekiyor( Manuellerinde olmalı)
Haberleşme kablonuz ve ayarlarınız birebir ise (19200br, 8 bit None, 1 stop bit gibi..) Fuji cihazda çalışma sırasında referansı nereden alacağını parametrelerinden ayarlamalısınız (Çalışma klemenslerden gelen dijital sinyal olabilir, potansiyometre olabilir, haberleşme olabilir) Eğer bu parametrelerinizde ayarlı ise. Sadece PLC kısmında yazma yada okuma yapacağınız (örnek Hız Referansı) index'i seçip değeri bu indexe eşitlemenizle işlem bitecektir. Eğer PLC tarafında Modbus haberleşme satırlarını ekleme yada yazma konusunda sıkıntı var ise. Öncelikle Modbus haberleşmeyi ararştırmanızı tavsiye edeceğim.

Saygılarımızla
 
Eğer mümkünse yol yakınken profibus ile çalışmanı öneririm.
kat kat daha hızlı ve devreye alma daha az sıkıntılı, kısacası daha basit.
eğer birden fazla cihazı haberleştireceksen modbus çok sıkıntılı olacaktır.
 
merhaba arkadaslar sizeden bir ricam olucak lutfen bana yardimci olabilirmisiniz.
Elimde siemens s7-200 plc ile 4 ader moeller DF-51 invertoru kontrol edicem modbus rtu araciligla bununla ilgli nasil program yazabilirim step7 microwin de
eger yardimci olursaniz minetar kalicam simdiden tesekkurler
cevabinizi bekliyorum en kisa zamanda arkadaslarr
 
s7 200 modbus haberlesmede slave olarak kullanılır modbus master olarak haberlesme ıcın delta plc kullanabılırsın
 
bu durumda s7 200 mastar mi olucak modbus ile invertoler slave mi olucak
 
Sürücüler kesin olarak slave olucak eğer sürücülere plc den değer basacak isen plc master olmalı fakat benim önerim kullandığın HMI dan parametre basman şeklinde olacaktır böylece fazla uğraşmak zorunda kalmayacaksın.
 
tamam o sekilde olucak ama nasil ornek program varsa elinde gonderirsen cok minetar olucam simdiden sagol. HMI dan parametreleri giricem
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst