Mitsumi Stepper Motor Nasıl Sürülür?

m-usta-fa

Usta Üye
Katılım
1 May 2008
Mesajlar
1,987
Puanları
156
İyi günler;
elimde LINKTEKİ step motordan var. Üzerinde 50 ohm yazıyor. Bu PDF e göre 24 voltla mı çalıştırmam gerekiyor?
Bu durumda, ULN2003A kullanarak , bu step motoru sürebilir miyim?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayın M-usta-fa,
24V ile çalıştırabilirsiniz.uln 2003 max 500ma çıkış veriyor. ULN 2803 ile rahatlıkla sürebilirsiniz.
 
ilginiz için teşekkür ederim.Kataloğunda 517 mA yazıyor. Eğer bu sürekli çalışma akımıysa, ve uln2003, dediğiniz gibi 500mA lık ise, Nasıl olacak bu iş ?
 
arkadaslar bende stpe motor kontrol etmek istiyorum.. ama bunu labwiev ile yapmak istiyorum..ondan once bunu nasıl pc ye bağlarım??
 
arkadaslar bende stpe motor kontrol etmek istiyorum.. ama bunu labwiev ile yapmak istiyorum..ondan once bunu nasıl pc ye bağlarım??

Labwiev nedir bilmiyorum. Step motoru pcden kontrol etmek için, paralel portu kullanabilirsiniz. Ama bir de bu işi yapabilmeniz için, yazılım lazım. Nette bir yerlerde vardı bu. Belki de forumumuzdadır.
Eğer step motoru CNC ye bağlamak istiyorsanız, hazır yazılım programları var ve anladığım kadarıyla en meşhuru mach 3 yazılımı. Bu yazılım da, paralel porttan step motor sürücü devrenize sinyal gönderiyor. Hangi porttan hangi sinyali göndereceğinizi, program setuplarından ayarlıyorsunuz. Program, dönüş yönü ve dön komutunu kare dalhga şeklinde gönderiyor. Sanırım hızı da kare dalganın frekansı belirliyor.Sürücünüzde, ya step motor sürmek için kullanılan bir entegre kullanıyorsunuz, ya da pic ile bu işi yapıyorsunuz. Hazır entegrede, dönüş yönü ve çalıştır, durdur için giriş var ve 4 uçlu step motor çıkışı var. Pic kullanırsanız da, paralel porta bağlı pinleriniz input, istediğiniz 4 çıkış ta output oluyor. Siz de bu input outputların nasıl davranacağını programlıyorsunuz.Tabii pcnizin paralel portunu korumak için, data alışverişini optocoupler ile korumanız iyi olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,206
Mesajlar
915,817
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst