Led Driver Output değerleri

Hermetic

Üye
Katılım
14 Haz 2023
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Hocalarım selamlar,

Elimde sıva üstü led armatürden çıkan üzerinde led driver yazan cihaz var.

Şimdi bunda output değerleri DC 24-68V / 280mA -+%5 yazıyor.

Bu armatürün içindeki ledler bozuldu bunları çöpe attım ben bu led drivera şerit led bağlamak istiyorum. Elimde 12 voltla çalışan catanın 10 çipli şerit ledi var.

Bu elimdeki şerit ledi bu led drivera bağlayabilir miyim? bağlanabilirse belli bir uzunlukta mı olmalı. Ek olarak bu led driver denilen cihazların normal adaptörlerden farklı nedir? 24-68 V yazması o aralıktaki voltaj değerlerinimi destekliyor bunun mantığı tam olarak nedir? Ayrıca amper kısmındaki %5 ne demek oluyor? Bunları bilen varsa öğretirse çok sevinirim.

Elektronikte aşırı amatörüm, kusura bakmayın basit bir soruysa hocam.

İyi günler dilerim.
 
Bu guc kaynagi bir sabit akim guc kaynağıdır. Verilen voltaj aralığında 280 mA akim verir. 280 mA için serit ledi çekeceği akımı hesaplayarak kullanabilirsiniz. 12 volt olan serit ledden 2 grup kesip seri bağlayıp kol akımını 280 mA olarak hesaplarsaniz calisir. Ancak öyle bir kaç metre yakmaz.
 
Şerit led üzerindeki direnç ve paralel bağlantılarla 12v veya 5v göre tasarlanmıştır. Sıva üstü led lambanızdaki led dizisi direnç içermeden seri bağlantılıdır muhtemelen, şerit ledinizi buna göre düzenlerseniz eliizdeki led sürücüyü kullanabileceksiniz. Çok nadir veya üreticiye göre değişmekle beraber ledlerin çalışma voltajı şerit ledlerinki gibi 3.3v olmayabiliyor göz önünde bulundurun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,782
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst