metal enclosed ve metal clad arasındaki fark

IEC 60271-200 'de yüksek gerilim (orta gerilim) anahtarlama ve kontrol düzenleriyle ilgili bütün detayları bulabilirsin. Metal enclosed 2 bölümden oluşur kablo bağlama ve ana bara bölüm. Metal clad ise 3 Bölümden olusur kablo bağlama, anabara ve anahtarlama ünitesi (kesici) bölümü.
Metal clad ve metal enclosed arasındaki temel fark servis sürekliliği açısından orataya cıkar.
metal enclosed LSC 2A PI veya PM dir
Metala clad LSC 2B PI veya PM dir
İki ürün arasındaki diğer bir fark ise kısa devre dayanın ve akım taşıma kapasiden kaynaklanır. Metal clad'ların kısa devre dayanımlar 16 kA- 40 kA tepe degerlerinde iken Metal enclosed'ların ki 16kA-20 kA dir. metal clad 4000 A kadar akım taşıyabilen sistemlerdir. Metal enclosedlar ise 1250 A'dir.
İç ark sınıfları acısındada farkları vardır. Metal clad önden yandan ve arkadan yaklaşım sağlanabilirken, Metal encloseda önden ve yandan yaklaşım yapılabilinir. Metal encloseda kullanılan kesiciler mutlak suretle kendisinden sonra ayırıcının acılmasından sonra toprak ayırıcısının kapanmasıyla hücre erişim imkanı sağlarken. Metal clad kesme ve ayırma islemini kesici tek başına yapmaktadır. Metal enclosed kesicileri 2 pozisyonludur acık kapalı. Metal enclosed kesicileri 3 konumludur açık kapalı ve test pozisyonudur.
umarım işinize yarar.

deliler gibi kataloglardan farklarını bulmaya uğraşırken hemen hemen bütün farkları tek mesajda yazdığın için teşekkürler kardeşim.
İki üretimin de fabrikalarını gezdim birinde staj bile yaptım ama bu kadar ayrıntılı ilk defa okuyorum. verdiğin IEC yönetmeliğine bakayım madem, 3 sene önce yazmışsın değişmediyse tabi :D
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
verdiğin bilgi için çok saol devamını ve ayrıntılısını bekleriz....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,319
Mesajlar
916,676
Kullanıcılar
450,156
Son üye
oguz24

Yeni konular

Geri
Üst