Mesleğe ilk adım

alpozal

Üye
Katılım
7 May 2010
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar ben Elektrik-Elektronik Mühendisliği okuyacağım hazırlık sınıfındayım seneye bölümüme geçiyorum .Ben normalde Teknik Lise Bilişim Teknolojileri/Veri Tabanı alanından mezunum ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği hayalimdi şimdi benim sorum şu seneye bölüme geçeceğim seneye alanımla ilgili bişey öğretmeyeceklerinin biliyorum bilinçliyim ama ben yavaştan kendimi geliştirmek istiyorum evde ilgilenmek istediğim alan ilerde çiplerle felan ilgilenmek istiyorum .Demek istediğim şu hocamız bu konulara başladığında ben bunları çoktan öğrenmiş olmak istiyorum şuan boş vakitten çok bişeyim yok . Sizce nereden başlamalıyım hangi proğramları öğrenmeye başlamalıyım hangi proğramlama dillerini öğrenmeliyim bana gösterebileceğiniz bir yol varmıdır.Abilerimden meslekteki üstadlarımdan bilgiler istiyorum.Şimdiden vereceğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.Şuan ki bilgilerimi bildirmek isterim.

Php --> Orta seviyede php biliyorum .Kendi dinamik sitemi yapabilecek kadar.
Visual Basic --> Orta seviyede çocukluk hevesimdi kitaplardan öğrendim temel kodları yazabiliyorum keylogger yazmışlığım var.
Mysql-->İyi seviyede biliyorum alanımın veritabanı olmasından dolayı.

Şuan için aklıma gelenler bunlar Nereden başlamalıyım neler yapmalıyım ?

Teşekkürler/Selametle
 
Merhaba.Bu öğrenme hevesiniz ve şevkiniz takdir edilecek kadar güzeldir,hazırlık sınıfında olmanıza rağmen.Herkesten bir adım da önde olayım,tam dersler başlamadan diyorsunuz,çok yanlış anlamadıysam eğer.

Kontrolkalemi forumu ve ailesiyle bulunmak büyük bir şanstır aslına baskarsanız,gelişen ve güncel olan yazıları,konuları dikkatle takip etmek elbette size diğerlerinden daha farklı olmak veya daha büyük bir avantaj olacaktır sizin için.Boş zamanlarınızda elektrik-elektronik konusunda chipler konusundan önce forumumuzun kendi içinde (alt yapısında) özel olarak dosyaların RAR formatında derlendiği "Megep Dökümanları" kısmından Elektrik Elektronik konusundaki modülleri indirip bunları okuyarak 320volt.com'dan da,temel elektrik elektronik esasları ; (1.ve 2. bölümünü) okuyarak elektroniğe iyi bir başlangıç yapabilirsiniz.

Ayrıca çok hevesliyseniz öğrendiğiniz bu basit devreleri,daha dersler başlamadan önce,bir elektrik-elektronik simülasyon programında (proteus gibi) basit uygulamalar ve çalışmalar yapmak yoluyla bizzat deneyerek,deneme-yanılma yoluyla geliştirebilirsiniz.Programlama konusunda ise bence makinenin tam anladığı en temel dilden makine dilinden direk başlayın bence,yani C'nin türevlerinden herhangi birinden,örneğin C,C++ gibi.Kolay gelsin.
 
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler dediginiz yolda ilerleyecegim hoca bu konulari daha anlatmadan ben bir devre tasarlayip yapabilmek istiyorum. Sanirim bu dediklerinizde bana yardimci olucaktir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst