Meskende kompanzasyon olurmu?

marque

Üye
Katılım
4 Eki 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhaba, yeni aldığım evde yerden ısıtma sistemi için ısı pompası kurdurdum. Bu cihaz trifaz olduğu için güç arttırımı istedim, ve yeni sayaç takıldı. Daha önce oturduğum evde günlük harcamamız ortalama 12kw civarındaydı. Bu takılan cihaz 21 kW olarak geçiyor, ve tüketimine baktığımda 4.6kw yazıyor. Cihaz yaza kadar durmadan çalışacağından aklıma reaktif güç geldi. Diğer iki abone monofaz kullanıyor, bende de sadece ısı pompası trifaz diğer cihazlar monofaz ne tavsiye edersiniz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Mesken abonelerine,kompanzasyon tarifesi uygulanmamaktadır.Herhangibir tedbir almanıza ( özellikle,enerji tasarruf adlı palavra aletleri ) gerek yoktur.
 
fahri beyin dediği gibi meskenlerde kompanzasyon zorunluluğu yok ama siz yinede isterseniz pompanızın ihtiyacı kadar kondansatörü paralel bağlayıp gereksiz akımlarda kurtulabilir ve tesisatınıza az yük bindirmiş olursunuz tabi ki bu isteğinize bağlı bu yapılacak işin tasarrufla bir alakası yoktur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst