merkezi uydu sistemi

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
sitemizde bulunan merkezi uydu sistemi özellikle bazı akşamlar 10- ila 40 dakika arası donma yapıyor uydu tamircisi çagırdık adaptörü değiştirdi düzeldi iki gün sonra yine oldu yine adaptörü degiştirdik düzeldi sorun adaptörden degil galiba adaptör 16 volt 2 A özellikle akşamları herkes tv izleyince belli bir süre sonra gidiyor ( tahminim sonra sanki adaptör soguyunca tekrar geliyor ) bunun çözümü hakkında bilgi verebilir misiniz lütfen adaptör 18 volt mu olmalı 18 ev var tek adaptör bulunuyor önceki 16 volt oldugu için aynısıyla degiştik
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Adaptör smps türü olduğu için şebekeden hiç etkilenmez muhtemelen de. Ancak 16 volt 2 amperlik adaptör gücü merkezi uydu dağıtım (ortak) çoklayıcı (Multi) cihazı için ucu ucuna seçilmiş de olabilir, herkes birden kullandığında bu 2 amper, 18 adet dairenin talebini belki de karşılayamamış olabilir. 3-4 amper 16 voltluk adaptörle denemenizde yarar olabilir. 16 volt orijinalindeyse bunu hiç değiştiremezsiniz ama amperi artırmanız bir sıkıntı yaratmaz, aksine güç yetmezliği durumu (o kritik saatlerde) varsa o durum (Donmalar) tümüyle ortadan kalkabilir.

Lnb ile receiver arasında 12-18 volt dc. ara kablolarla beslenmede kablo fazla uzarsa 18 volt dc. ye kadar kısa ise 12 veya 12 volta yakın lnb beslemesi olduğunu biliyorum. otomatik seçili olduğunda aslında cihaz (yada çatıdaki çoklayıcı) bunu kendi içinden 12-18 aralığında yapar, ama örneğin receiver'i siz tutup da 16-18 volt dc. adaptörle beslemezsiniz, adaptörle sadece standart olarak 12 voltluk dc. girişi olur, sanırım dc-dc iç konverteriyle gerekirse bu voltaj lnb beslenmesinde kablo uzunluğuyla değişerek örneğini 18 volta kadar da çıkarılmış olur.manuel olarak da 18 volt dc. ayarı vardır sanırım. ama otomatik ayarlamada bu cihaz içinde kendiliğinden olur. Kolay gelsin.
 
merkezi uydu sisteminde tüm bina sakinlerinde bu problem ( donmalar ) oluyor mu ?
ve
hd kanallarda mı ? donmalar kopmalar oluyor .

bende de hd kanallar da var . diğer bina sakinlerini bilmiyorum .
hd kanalların bazıları yerine normal kanallardan izliyorum .
İkinci bir tv hattında pek dikkat etmedim sorun yok gibi .

donmalar yaşanan tv de ( lg led dahili recever ) olan bir kanal kendi kendine silindi .
tekrar tarama yaptım zar zor düzeldi ( kanal seviyesi zayıftı ) kanal yerine geldi .

uydu ayarı tam yapılmamış gibi geldi . + kablo sorunu vs gibi .
sizn dediklerinize göre adaptör sorunu olabilir .
kaliteli adaptör değilse sorun yaratabilir .
birebir eskisi ile aynı adaptör ile değiştirdiniz .
ayarlı adaptörler biraz sorun yaratabilir .
volt çıkışı aynı almayabilirsiniz .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst