Mayın Tespit Aracı

Xander01

Üye
Katılım
20 Şub 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar,

Mak. Mühendisliğinde tasarım dersi için mayın tespit aracı tasarlamamız gerekiyor. Makine mühendisliği okuduğum için mekanik kısımlar tamam ancak elektronik kısımlar hakkında ne yazık ki yeterli bilgiye sahip değilim. Aracın sahip olması gereken özellikler aşağıda sıralayacağım, bu özellikleri gerçekleştirmek için hangi konulara göz atmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)

-RC Kamera
-RC araç kontrolü
-Kamera verilerinin anlık olarak bilgisayara aktarımı
-Elektronik devre
-Aracın bulunduğu ortamın sıcaklığı, aracın hızı v.b verilerin anlık olarak bilgisayara aktarımı

Biliyorum çok şey istedim fakat sadece bu konulara ait bilgileri nereden bulabileceğime dair kaynak gösterebilirseniz yeterli olacaktır.

Şimdiden çok teşekkür ederim,
İşlerinizde kolaylıklar.
 
Bu bahsettikleriniz tamamen uzaktan kontrollü bir cihaz ve sıcaklık görüntü aktarımı sağlayan sistem.

Uzaktan kontrol kısmına modelcilikte kullanılan uzaktan kontrol sistemini öneririm. 7-9 ve üzeri kanal kontrol sağlayabilirsiniz.

Benim anlamadığım kısım mayın tesbiti konusuna pek girmemişsiniz. Mayın tesbiti sadece görsel olarak kamera ilemi tesbit edilecek. Yada fünye ile bomba patlatmak içinmi kullanılacak? Yer altında saklı mayın tesbiti için metal dedektörü v.s. olacak mı ?

Aracın uzaktan kontrol kısmını aşağıdaki gibi bir kontrollör ile sağlayabilirsiniz. İyi bir mekanik tasarım ile bu sistemi entegre edip kontrol sağlayabilirsiniz.

Daha sonra ayrı bir elektronik sistem ile kamera görüntü aktarımı sıcaklık aktarımı kameraya sağ sol yukarı aşağı dönüş kontrolleri sağlanabilir.

Bunlar sadece fikir. Düşünülerek şekillendirilebilir.
52306_750_750_1942.jpg
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst