Makinaları Cep Telefonu İle Devreye Sokmak.

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Benim kardeşimin enjeksiyon atelyesi var. Bu makinalarda baskıya geçmeden önce rezistansların ocağı ısıtması gerekiyor. Bu ısıtma en az 20 dakika sürüyor. Benim aklımdaki fikir, evden yola çıkarken cep telefonu ile aramak ve makinaların rezistanslarını devreye sokmak. Yol 40 dakika sürüyor. Hani eve gelmeden önce cep teleonuyla kombiyi çalıştırıyorlar ya onun gibi bir şey. Bunu nasıl yaparım yada yaptırırım? Aslında zaman rölesi ile yapmak var aklımda ama ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
enjeksiyon makinasının ocak ısılarını gösteren kısımda ocak ısılarını haftanın istediğin günü açabileceğin bir seçenek olması lazım. bundan faydalanabilirsin. tabii makina şalterini kapatmamak şartıyla :)
 
ucuz bir cep telefonu(hatlı), kulaklığı, röle ve 30tl'lik bir devre ile yapabilirsin
 
enjeksiyon makinasının ocak ısılarını gösteren kısımda ocak ısılarını haftanın istediğin günü açabileceğin bir seçenek olması lazım. bundan faydalanabilirsin. tabii makina şalterini kapatmamak şartıyla :)

Makinalar eski model olduğu için öyle bir seçenek yok maalesef. Pano eski ama makina otomatik çalışıyor.


Nefer firmasının ürettiği ürün bana pahalı geldi. Daha ucuz bir ürün arıyorum. Kendi yapıp satacak biri varsa iletişime geçebilir mi? İlle cep telefonu mu olması gerekiyor atelyedeki makinaları çalıştırmak için? Sabit hat üzerinden olmuyor mu? Teşekkürler.
 
Öncelikle bayraminiz mubarek olsun, yürekleriniz umutlu, umutlarınız da atlı olsun:)
Cep telefonu ile daha sağlam olur, tek yapman gereken telefonu aramak(cep otomatik cevap ayarında olacak) ve bir tuşa basmak. Devreyi ben yapabilirim, cep(hatlı) ve röle senden olacak:)

Not: telefondaki bütün(12) tuşlarına farklı cihaz takabilirsin
 
Sanada hayırlı bayramlar.

İşyeri telefonundan olmaz mı? Malzeme kolay. Semt olarak neredesin? Hazır yapsan ben ücretini versem ama bir fiyat çıkarman lazım. Ona göre. Nasıl bağlayacağımı anlatman lazım.
 
Sabit telefonla da yapılabilir ama ben sadece cep ile yapıyorum.
semt olarak merterdeyim, kullancağın cep telefonunun kulaklık kablosunu adresime kargolarsan iki gün içinde hazır devreyi(devre+12V adaptör+ufak röle) teslim edebilirim 50 tl karşılığı.

Sana kalan kısmı güçlü(rezistanslara göre) 220 Volt'luk RÖLE ve devredeki kulaklık kablosunu telefona bağlamak.
iş yeriniz yakınsa RÖLEnin bağlantısında gelip yardımcı olabilim
 
hazır devreyi(devre+12V adaptör+ufak röle) teslim edebilirim 50 tl karşılığı
BENDE İSTİYORUM ÖZELDEN MESAJLAŞABİLİRMİYİZ.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst