Makina soğutamama problemi yardım.

Drug1

Üye
Katılım
10 Haz 2009
Mesajlar
188
Puanları
1
Yaş
40
Konum
Dünya
İşletmemizde kullandığımız bir cihazın soğutma ünitesi, train den gelen 5 derecelik akışkan ile eşanjor kullanarak ısı transferi yapılmış 7-7.5 derece sıcaklıkta gelen akışkandan sağlanmaktadır. Akışkanın ısısını önceki sisteme göre düşürmüş olmamıza rağmen makina da oluşan ısıyı tam anlamıyla transfer edemiyoruz , sistemde dolaşan suyun basıncını 5 bara kadar çıkarmamıza rağmen ısıyı çekemiyoruz , ne tür bir sistem kullanarak bu sorunu çözebiliriz ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
1.Su kaçağı olabilir. Normalde kapalı sistemlerde olası kaçak durumlarda eksik olan akışkan yedek bir sistemden ilave edilir. Akışkan ilavesi sistemi kapatıldığında basınçta düşme oluyorsa kaçak/sızıntı aranmalıdır.
2. Akışkan olaran ne kullanıldığınızı bilmiyorum. Fakat bazı akışkanlar ( saf olmayan) zamanla esanjörde tıkanmalara yol açabilir.
3. Sıcaklık ölçüm cihazlarınızı taşınabilir(güvendiğiniz) termometrelerle kontrol edin. Bazen sıcaklık yükselmediği halde ölçü aleti arızası sizi yanıltabilir.
 
su sanırım sizin makinenin blok larının içindeki kanallarda dolaşıyor. böyle ise bir soğutma çevrii ile ilk önçe suyu suğutuyorsunuz herhalde eger anladığım gibiyse ya sogutma çevriminin güçünü arttıracaksınız yada suyu bir yerde depo ederek soğuk şekilde makinmeye göndereçeksiniz yani anlıyacağınız her zaman sooğuk su bulundurmanız gerekli yani bi şekilde makina ısısından fazla bir nerji vermeniz gerekir

konuyu tam olarak anlamadıysam affola
 
1.akışkan sirkilasyonu varmı bakın yoksa veya yetersiz se kafa kısımları sökülüp basınçlı havayla temizlene bilir bir eşanjör ise sökün havayla temizleyin ama soğutu cu aliskanin kaçma ihtimali varsa dikkatli olun.2.Eşanjörler zamanla kireç le tıkanıyor uygun kimyasalla temizleye bilirsiniz. 3. Bazı eşanjör sistemlerinde pompa zaman kontrollü çalıştırarak eşanjör de sıvı bekletilerek ısı etkileşimi arttırılıyor. Kolay gelsin.
 
anlayabildiğim kadarı ile sisteminiz bir chiller sistemi
ısınan bir suyunuz var ve kapalı bir sistemde bu suyu soğutup yenıden ısındığı yere soğutmak için yolluyorsunuz.

Seçim doğru yapıldı ise pompa debisini kontrol edin sistemde olması gerekenden buyuk veya kucuk olabılır ıkı durumdada ısı transferı tam olarak gerçekleşmez.

tabı suyun giriş çıkış sıcaklığı kulanılan soğutucu gazda cok onemlı detaylar
 
Sayın Drug1;
Anladığım kadarı ile, chiller su devresi ile prosesde kullandığınız soğutma sıvısı devresi arasında bir eşanjör kullanıyorsunuz ve chiller bu eşanjöre (5 C) soğuk su göndermesine rağmen prosesde yeterli soğutmayı elde edemiyorsunuz.
Öncelikle chiller 5C soğuk su gönderiyorsa sorunu chiller devresinde aramamak gerekir.

Burası eski bir işletme ve sorun yeni ortaya çıkmaya başlamış ise;

1. Sistemde bulunan pislik tutucular tıkanmış olabilir.
2. Sistemde kullandığınız eşanjörleriniz tıkanmış yada plakalar kireçleşmiş olabilir. (kimyasal yıkama yapılmalıdır)
3. Sirkülasyon pompasından kaynaklanan problemler olabilir.
Burası yeni bir işletme ise;
1. Chiller ile proses arasında kullandığınız plakalı eşanjör küçük seçilmiş olabilir,
2. Proses devresindeki sirkülasyon yetersiz olabilir,
 
anladigim kadari ile mevcut sogutma sistemi daha onceden yetiyordu ancak simdi yetmir degll 2 sistem arasindai kalori degerleri tutmuyor eger gelen 5derecelik soguksu merkezi bir sistemden gelior ise cozum kolay sogutmak istedigin alana kalorisi daha yuksek bir evaparator koyabilirsin basincida arttirarak cozersin daha buyukbir sogutucun olur mantik eski hattin yanina fazlalastirdigin basinc orani kadar evep koymak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,303
Mesajlar
916,558
Kullanıcılar
450,142
Son üye
efe_2.0s

Yeni konular

Geri
Üst