Makina Aydınlatma

CİHAN123

Üye
Katılım
13 Eki 2008
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar,

12v yada 24 volt ile çalışacak. Makina kabinlerinin içinde kullanılacak, rahat sökülüp takılabilecek bir lamba sistemi arıyorum. Yüzme havuzlarında kullanılanlar var. Fakat makinalarda kullanılabilen başka bildiğiniz sistemler varsa paylaşın lütfen

Cihan
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Konuyu biraz açarsan yardımcı olmak isterim.Makina içi sabit aydınlatmamı düşünüyorsun yoksa seyyarmı ?
makina içi derken neresi, ne makinası, yağ, su, kimyasal veya herhangi bir sıkıntı varmı ? Alt dişli kısmınımı yoksa üst üretim kısmınımı aydınlatacaksın.

Ben makina içinde genelde projektör, 2x36W veya 2x18W fluorasant, 24V kafesli armatür kullanıyorum, ama duruma göre değişiyor.
 
Aydınlatma amaçlı makinanın kabinin üstünde yer alacak ve oldukça küçük bir alanı aydınlatacak 1 metre küp kadar bir yer yalnız bu eğitim amaçlı cnc gibi sıvı bir ortamı olacak. ama yukarıdan aydınlatma yapacak.
 
PLL FORCE arkadaşım biz makineler için bu siteden sipariş verdik biraz pahalı ama kaliteli ürünler bir incele istersen
 
teşekkür ederim .

led li aydınlatma ile de bu işlem yapılabilir mi? yada alternatif ne olabilir*
 
rahat sökülüp takılabilecek bir şey olmalı
 
ledli aydınlatmada biz denedik fakat 7/24 açık olduğu için zamanla malzemelerde kararma oldu. yani ömürleri bana pek uygun gelmedi bence floresantdan şaşma derim söküp takmasıda çok kolay.
 
max 15 cm uzunlugunda floresant varmıdır acaba ?
 
İllede 24V olacak dersen al 24V akkor flemanlı ampül, normal duya bağla, nemli yer kafesli armatür olursa çarpma gibi darbelere dayanımı artar, bağla 24V'a çalıştır.Kapı gibi aç kapa yerin varsa birde swich montele, olsun bitsin.

Yok ben fluorasant istiyorum dersen, her boyu var, 12 cm.den 128 cm.e kadar var.Balast veya elektronik balast ile istediğin ampüle takla attırırsın.

Led'ler hakkında çok fazla olmasada biraz tecrübem bana tercih edilmez diyor, zevk meselesi dersen çok şiddetli olmasa da sana genel aydınlatma sunar, yukarıda mokoko'nun belirttiği gibi bir süre sonra verimleri düşüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,751
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst