Mach3 te Yarım Kalan İş

srkn43

Üye
Katılım
17 Kas 2011
Mesajlar
200
Puanları
1
Yaş
49
arkadaşlar ben hobi amaçlı cnc kullanıcısıyım .mach3 kullanıyorum.sormak istediğim .msela cnc çalışırken elektirik kesiliyor veya pc reset atıyor .yaptığım iş yarım kalıyor mach3 te kaldığım yerden nasıl devam edebilirim tekrar aynı koordinatları nasıl alabilirim.
 
Mach3 te tekrar çizimi yükleyip satırlarda ilerliyorsunuz ve kaldığı yere gelince "start from here" düğmesine tıklıyorsunuz. Daha sonra start diyince program işaretlediğiniz yerden tekrar başlar.

Kolay gelsin...
 
teşekkür ederim deneyeceğim .ama şu satırlarda ilerleme konusunu anlamadım.

kaldığı yeri tam olarak nasıl bilebilirimki veya nasıl bilirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tam olarak hangi satırda kaldığını bilmene gerek yokki 5-10 adım öncesinden de başlatabilirsin aynı kesimleri yapacağından herhangi bir sorun olmaz eğer hassasiyetin yeteri kadar iyiyse. Ekranda g kodların bulunduğu metin kutusuna tıklayıp aşağı oka bastığında satırlarda tek tek ilerleyebilirsin aynı anda o satırın yaptığı işi grafik ekranda beyaz parlak bir çezim olarak anlık gösterir.

Mach3 sürekli olarak adımlarını bir log yada bir temp dosyasında tutuyormu onu bilmiyorum. Senin sormak istediğin anladığım kadarıyla enson yaptığı işlemi bir yere kaydedip kaydetmediği ben bu konuda herhangi bir bilgi görmedim ama varsa daha kolay olabilir.

Kolay gelsin.
 
teşekkür ederim benim sormak istediğim ikinci açıklamandı.ama yinede yardımcı oldu.akşam deneyeceğim.
 
ewet dün akşam denedim.ama başlatmadan önce eksenleri sıfır noktasına geri getirmem gerekti.çünkü ilk denememde program kaldığı yeri sıfır noktası kabul etse gerek farklı bir yere gitti ikinci denememde sıfır noktasından başlattım direk kaldığım yere gitti
 
evet oldu ikinci denemem

teşekkür ederim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst