Tezgaha sığmayan malzemenin kesilmesi - Yardım

SeMPo

Üye
Katılım
11 Şub 2011
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba,
Yaklaşık 2 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum. Yüksek adetli seri ürünler geldiğinde cnc operatörü yetişemediği için diğer cnc lerin başına ben geçiyordum. Mach3 ile programı hazırlanmış şeylerde sorun yaşamadan kesim yapıyordum. Ancak geçtiğimiz günlerde işçi çıkartıldı ve beni cnc operatörü yaptılar. EnRoute kullanıyorum. Ufak çizimleri ve cnc ye göndermeyi öğrendim ama konu tezgaha sığmayan plakayı kaydırmamız gereken işlere gelince sorun yaşıyorum. Atıyorum tabela için kompozit keserken çerçevesi olduğu için plakayı kaydırdığımda başlangıç noktasını çerçevenin kaldığı yerinden sıfırlayıp rahatça yapıyordum ama bugün sadece alüminyumdan harf kesmem gerekti. Çerçeve yok. En solda kalan harfin hizasından x i sıfırlayıp tekrar göndermem gerekiyor ama her zaman düz harf olmuyor. Kavisli harfler de var. Başlangıç noktasını almakta zorlanıyorum usta başını çağırmam gerekiyor vs. Tam anlatabildim mi bilmiyorum. Dosya yanımda yok gönderemiyorum örnek olsun diye. Bu tarz işlerde en kolay yöntem nedir yardımcı olabilir misiniz ?

Şimdi örnek bir dosya hazırladım. Kırmızı alan tezgah boyum atıyorum. İlk şekile kesim veriyorum solda kalan şekle ve "E" harfini ilk şekil kesildikten sonra malzemeyi tezgaha sığacak şekilde kaydırıp x i sıfırlayıp kesmem gerekiyor ama kavisli olduğundan zor oluyor. Çizimde basit gözüküyor ama tezgahta sıkıntı oluyor. Bazı çizimlerde 1cm bile toleransım olmuyor. 4-5 mm hatalı sıfırlama yaparsam bir kaç malzeme çöp oluyor.
 

Ekli dosyalar

  • 55555.jpg
    55555.jpg
    29.3 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
Ham maddenin bir kenarı düz değil mi. O kenarı bir dayamaya dayarsin, kavisli kısmı kesersin. Sonra dayamadan ayırmadan sola kaydirirsin malzemeyi atıyorum 500mm, bu ölçüye göre parça üzerinden değil ezbere koordinat kullanarak sifirlarsin.

Uzmanı değilim, fikir yürütüyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst