Maaşlar

Bırakın arkadaşlar mühendislikmiş, formenlikmiş, teknikerlikmiş, teknisyenlikmiş...

Başka bir konuda da yazmıştım. Çoban 1500 TL maaş + sgk + dayalı döşeli ev + yakacak + yiyecek + elektrik-su şartları ile çalışıyor... Her salı tatil (salı günleri pazar kuruluyor burada)
Aman bırakıp gitmesin diye de, ağa bir sürü yalakalık yapıyor...

Eve temizliğe gelen ve hiçbir eğitimi olmayan kadın burada 70 TL alıyor(muhtemelen İstanbul'da 100 TL dir)... Temizliğin çoğunu da evin hanımı yapıyor gene... Aman beni bırakıp kaçmasın diye de, aynı şekilde yalakalık...


Bırakalım biz mesleği... ;) Özelde maaş şuymuş, devlette buymuş...
Üstelik (günümüz şartlarında minimum olması gerken) 5000 TL mühendis maaşından bahsedenle dalga bile geçiyoruz...

Var mı aranızda diplomasını piyangodan kazanan ???
Hem kendimiz hem ailemiz için, ne zor şartlarda alınıyor o diplomalar... Peki niçin ???
Çoban kadar kazanabilmek için mi ???
Neredeyse "az daha okuyup çoban olsaydın" diyecekler yahuuu !!! :)

Şimdi bu yorumu yapan arkadaşı gidip bulup sırtında taşımak gerekir. Gerçekler ve doğrular bu kadar güzel anlatılamazdı. Makina mühendisiyim amele gibi çalışıyorum bir çobandan ve bir temizlikçiden ama gene de onların aldığı ücretlere yaklaşamıyorum. Bi boku bilmeden zengin edilen bu kobi lere bu kadar piyasayı elinde tutma gücü veren devlete bari atansakta rahatlasak :)
 
arkadaşlar bu kadar kasıntı yapacağınıza eğin başınızı görün işinizi...elbette yeni mezun yada 1 yıllık iş tecrübesi olan bi mühendise kimse 2000-3000 tl maaş vermez...iş kendini yetiştirmekte.yahu ben 1500 tl alıyorum bide mühendisim deyip çalışmamak var yada o firmadan belkide trilyonlarla satın alamayacağın kadar bilgi almak var.aldığı parayı sorgulayan bir mühendis asla başarılı olamaz vede kendini yetiştiremez.basit firmalar hariş kurumsallaşmış bir firmada 5 yıldır çalışan bi mühendis eğerki 2500-3000 tl den aşağıya alıyorsa kellemi uçururum.arkadaşlar bu gün haberleşme mühendisinin aldığı maaş minimum( kendini yetiştirmiş) 5000 tl ve bu parayı hangi öğretmen alıyorki??mühendisiz die gezipte endüktif,kapasitif gücün ne olduğunu bilmeyen yada türkiyedeki Şebeke frekansını bilmeyen bir çok insan var.sizlere tavsiyem forumda bu konularla uğraşacağınıza diğer konular üzerinde çalışmalar yapınki kendinizi yetiştirin....
 
piyasayı her zaman yeni mezun mühendis düşürür. piyasa hakkınca azıcık fikri olan her mühendis hakkını ister istemelidir lütfen istesin!

Saçmalığın daniskası..Piyasayı işe yeni başlayacak adam,iş arayan adam nasıl düşürecek,piyasayı düşüren işgüzar işverendir.
 
bizim mühendisi günlerdir görmüyorum bile 4000 küsür alıyor. 10 yıla yakın fabrikalardayım bu firmadayeniyim 1100 TL daha bulamadık .tabi iş değiştirme zararınıza işliyor, Özel sektörün tokatını her türlü yedik kriz olur iş korkusu, firma sallanır iş korkusu, ülke çalkalanır iş korkusu, vardiya değişimin manyak gibi olursun, sendika geldiydi gittiydi, zam vardı yoktu , zorunlu mesai vardı yoktu bayramdı seyrandı çalışma vardı yoktu servis vardı yoktu ohoo vs...Devlet gibisi varmı..?Benim tavsiyem ya öğretmen olun ya memur olun bi şekilde devlete atın yani kapağı herşeyiniz garanti. ama özelde çalışacağım diyorsanız en az mühendislik yada kendi işinizi kurun. (fabrikalarda teknisyenlik bitti bir kaç sayılı firma hariç)
Hep söyledim gene söylerim bir ara başbakanımız Kalifiye eleman yok yetişmiyor diyordu. kalifiye elaman yetişirde kalifiye maaş nerde özeldemi pehh.?
 
Mühendislerin durumuda parlak değil arkadaşım ama doğru teknisyenlerin durumu çok zor.
 
kamuda çalişan mühendislerin maaşi 1900 den başliyor

sen kaç yılında kaldın abi ya yıl:2011 o dediğin 2005 lerdeydi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kamuda maaşlar 3 bin lere dayandı. Özelde özellikle yeni mezunların bu parayı bulma şansı sıfıra yakın. Bulduklarında da yıllar geçiyor , kafada saç kalmamış yada beyazlaşmış, , stres ve fazla mesaiden psikolojileri bozulup en güzel yılları geçtikten sonra.
 
Karamsar olmayın.İşinizi iyi yapın yeter.Hak ettiğinizi alırsınız.1 senelik mühendisim ama iyi bir rakam alıyorum.Bi kaç sene sonra öğretmen maaşı bnm maaşımın yarısı bile etmicek :) Biraz çaba biraz sabır.Sürekli gelişen bir sektördeyiz.Her zaman daha ileriye gidebiliriz.Kıyasladığınız sınıf öğretmeni bugün öğrettiğinden daha farklı ne öğretebilir ki ileride...Şu anki duruma değil netice bakmak lazım.Siz öğretmen olabilirsiniz ama öğretmen mühendis olamaz...Kendinizi önemsiz bir meslek yapıyormuşsunuz gibi göstermeyin bnce haksızlık oluyor kendinize.
 
Karamsar olmayın.İşinizi iyi yapın yeter.Hak ettiğinizi alırsınız.1 senelik mühendisim ama iyi bir rakam alıyorum.Bi kaç sene sonra öğretmen maaşı bnm maaşımın yarısı bile etmicek :) Biraz çaba biraz sabır.Sürekli gelişen bir sektördeyiz.Her zaman daha ileriye gidebiliriz.Kıyasladığınız sınıf öğretmeni bugün öğrettiğinden daha farklı ne öğretebilir ki ileride...Şu anki duruma değil netice bakmak lazım.Siz öğretmen olabilirsiniz ama öğretmen mühendis olamaz...Kendinizi önemsiz bir meslek yapıyormuşsunuz gibi göstermeyin bnce haksızlık oluyor kendinize.
sayın esrabrr hangi sektörde ve ilde çalışıyorsunuz ?
 
Esra hanım demeki şimdiki enflasyona göre kısa zamanda 4.500-5 bin lira civarı maaşı olacak (2 öğretmen maaşı). vaybe insanlar boşuna kasıyor tıpa girmak için, mühendis ol bir kaç sende 5 bin, bir kaç sene sonrada ben deyim 10 bin sen de 20 binler, oh ne güzel hayat. Herkes mühendis olsun. Her sene 10 bin küsür yeni mühendis var ne olsun çok teknik ülkeyiz, her an gelişiyoruz sanayi kollarıda keza, zaten güzel ülkemde krizlerde teğet geçiyor çok şükür. Ey üniversite adayı kasma o kadar ilk 5 bine girip doktor olmayı bırak, ilk 120 bine gir mühendis ol. Harbi bu sitede ne güzel insanlar var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst