MİCOM Röle ile Trafo Ayarlarının yapılması

yildo666

Üye
Katılım
14 Şub 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Herkese selam,

1600 kVA trafo devreye aldım ve hücrede koruma olarak MİCOM röle (Areva) kullanılmış. BU rölenin klavuzu elimde var ancak ayarlama yapabilmek için benden bir takım bilgiler istiyor. 1600 kva trafo için kısadevre gücü, kesme zamanı vb ayar değerlerinin ne olduğunu nasıl öğrenebileceğimi söyleyebilir misiniz?

teşekkürler....
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sayın yildo666

Tam, net bir bilgim yok ama, 1600 KVA trafonun röle ayarı hassas olması gerekiyor, kaçak akımda açması, düşük ve yüksek gerilimde açma yapması vb. gibi, bu işi; bu iş için uzmanlaşmış insanlar yapabiliyor, bildiğim kadarıyla. Bilen arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim. Trafoyu aldığınız yer ile temasa geçiniz. Önemli bir konu.
 
İlgini için teşekkür ederim,

Trafoyu satın aldığımız kişiler bize manuel gönderip işi bize bıraktılar açıkcası. Birde üstelik bu konularda çok fazla işimiz olduğu için kendimizin yapması gerekebiliyor.
 
Sn.yildo666 ;
Söyledigiiz role teb ayarlarını yaptıysanız eger,nasıl yaptııgnızı nelere dikkate alarak yaptıgınızı bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Saygılarımla;
 
röle ayarı yapman için öncelikle bir önceki merkezin röle ayarlarını bilmen gerekir.
veya akımı trafo gücüne göre ayarlayıp zamanı minimum seviyeye alman gerekir.
 
areva teknik servisdem detaylı bilgi isteyiniz,geçen hafta 3 adet micom röle gönderdik müşteriye bi sorun çıkmadı henüz.
 
arkadaslar,türk milletinin en önemli özelliği bilmediği konu hakkında yorum yapmak. Areva teknik servisindeki adam ne bilir senin sistemin özelliğini,yapacağın ayarı. arkadaslar bu konu öyle basit değil. trafonun %Uk sından tuttur akımtrafoları çevrim oranına kadar bir sürü bilgi lazım,bu bilgilerden sonra hesap gerekir ve rölenin açma karakteristiği belirlenir. Hazır bilgiye alışmayalım,araştıralım bulalım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,870
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst