LPCT akım trafosu

emodiyator

Profesyonel Üye
Katılım
13 Kas 2008
Mesajlar
2,919
Puanları
1,640
Konum
BİTLİS
LPCT akım trafoların da xlpe kablonun topraklaması akım trafosunun içinden mi geçmeli yoksa dışarıda mı bırakılmalı troid akım trafolarında dışarıda bırakıldığını biliyoruz acaba bunda da böylemi ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sesli düşünüyorum ve katalog pdf sinde geçen kelime primer sargısını ölçebileceğidir, yani toprak hattının burda işi yok sağlıklı ölçüm için olmaması lazım.
 
LPCT den geçmeden topraklanır.Toprak arıza koruması için kullanılan toridlerde ise,içinden geçirilip ters U yapıldıktan sonra dışarı çıkarılıp topraklanır.
 
LPCT den geçmeden topraklanır.Toprak arıza koruması için kullanılan toridlerde ise,içinden geçirilip ters U yapıldıktan sonra dışarı çıkarılıp topraklanır.

Sami bey mümkünse telefonla görüşebilir miyiz özelden mesaj kapalı profilinizde
lW8l6J.jpg


Ters U şekli derken ikinci resimdeki şekil gibi mi ?
 
Aynen, Sami Bey tellerin yukarıdan geldiğini düşünerek örneği verdi sanırım. Bu durumda n ve u diyebiliriz :).
 
Kablonun,aşağıdan geldiğini düşünerek ters U dedim.Bu durum,3 damarlı OG kablosu için tarifti.AG için
uygulamayı emodiyatör arkadaşımız zaten vermiş
 
VMW63v.jpg


Arkadaşlar Şekil 1 deki gibi bağlantı yapılan bir kabinimiz var röle ekranından faz akımı akım geçiyor önceki mesajlarımızda sami inci üstadımızın da belirtiği gibi topraklama iletkeninin akım trafosu içinden geçmemesi lazım demiştik.Akımın yönü yukarıdan aşağıya olunca şekil 2 deki gibi bir bağlantı yapılırsa toprak iletkeninin akımı sıfırlanmış olurmu ölçüm yönünden çünkü önceki mesajlarda verdiğim şekilde aşağıdan yukarıya giderken ter U yaptığımızda zıt yönlü 2 akım elde ettiğimiz için akımı sıfırlıyor duk.

Sorum şu şekil 2 deki bağlantıyı yaptığımızda farkettiyseniz topraklama kablosu akım trafosunun içinden geçiyor fakat zıt yönlü akımda var bu bağlantı işe yarar mı.Çünkü kabloları soyup tekrardan başlık yapmak masraflı ve zahmetli olacak artı kesinti yapmak zorunda kalacağım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst