Lojik Elektronik

Katılım
11 Kas 2015
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
31
Merhabalar;
Benim lojik elektronikte merak ettiğim bir kaç husus var sizin gibi işi bilen değerli insanlardan bu soracaklarım hakkında yardım istiyorum bilenlerin geri çevirmeyeceğini düşünerekten konuyu açtım.
1-)Lojik elektroniği tamamen öğrenmek istiyorum belli temel bilgim var ama anolog elektronik denilen yani normal elektronikde bilgim yok denilecek kadar az kendimi nasıl geliştiririm neler yapmam lazım digital elektronik için anolog bilmek önemlimi.
2-)Öğrendiğim zaman iş imkanı olurmu olur ise ne tür işler yapabilirim Türkiye de nerelerde lojik elektronik alanları var.
3-)En çok merak ettiğim husus ise kapılar la oluşturduğumuz tasarımlardan ortaya çıkan entegrelerin içinde neler bulunuyor mesala or kapıları ile oluşmuş herhangi bir entegrenin içinde ne kullanıyorlar bunu nasıl anlıyorlar ne kullancaklarını.
Umarım anlaşılılmıştır sorduklarım şimdiden cevaplar için teşekkür ederim herkese.
 
Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim linkleri inceledim fakat dijitali öğrendiğim zaman ne gibi işler var nerelerde çalışılıyor bu alanda çalışanlardan bir kaç fikir alabilirsem daha iyi olur.
 
Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim linkleri inceledim fakat dijitali öğrendiğim zaman ne gibi işler var nerelerde çalışılıyor bu alanda çalışanlardan bir kaç fikir alabilirsem daha iyi olur.
Merhaba,
Amatör olduğum için bu konuda yardımcı olamayacağım.Eğitim durumunuzu yazarsanız profesyonel arkadaşlar yardımcı olacaklardır.Başarılar dilerim.
 
otomasyon üzerinde çalışabilirsin. lojik elektroniğin bir üst versiyonu pic ve PLC programlamadır. onları da öğrenebilirsin.
Teşekkürler ederim otomasyonu bir iki cümleyle açabilirmisiniz birde 3.soruma dair bir bilginiz varmı acaba.
 
otomasyonu bir iki cümleyle açabilirmisiniz
insan faktörünü en aza indirerek işlerin yine insan üretimi olan bir başka ürün ile yürütülmeye çalışılması diyebiliriz : ))

mesala or kapıları ile oluşmuş herhangi bir entegrenin içinde ne kullanıyorlar
kapılar içinde transistörler ve dirençlerden oluşan tümleşik devre var.
http://www.devreyapimi.com/wp-content/uploads/2011/12/veya_kapisi_rtl.jpg

bunu nasıl anlıyorlar ne kullancaklarını.
entegrelerin iç yapılarına bakarak anlayabilirsin.
http://www.devreyapimi.com/wp-content/uploads/2011/12/7432.gif
 
Size gerçekten çok teşekkür ederim istediğim bilgiler tam olarak bunlardı sağolun verdiğiniz bilgiler ve linkler için kafamda çoğu şeyi oturtmuş oldum emeğinize sağlık.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,545
Mesajlar
918,429
Kullanıcılar
450,544
Son üye
my guner

Yeni konular

Geri
Üst