Otomasyon, Yazılım ve Elektronikte Başarılı Olmanın Sırları...

Helal olsun çok güzel yazmışsınız.Verdiğiniz bu sırlar her alan için geçerli bence....
 
yazı için teşekkürler herkesin okuması gerekli özellikle meslektaşlarımın
 
kesinlikle hocam....mükemmel izah etmişsiniz merak olgusunu...mükemmel bir yazı olmuş gerçekten...elinize sağlık!
 
Sevgi, Merak, İlham... Mesleğinizde başarılı olmanız için önce ruhunuz olacak.. aynen öle saygıda gereklidir üstat ....
 
Sn. FLUKE ne demek istediğinizi anlıyorum ama bunun için gerçekten büyük desteğe ihtiyacımız var. ben en basitinden kendimi örnek vermek istiyorum aklımda o kadar çok proje varki bazen anlatıyorum çevremdeki insanlara inanın ban mddiyat ile ilgili sıkıntılarımı atlatmam için ya para teklif ediyorlar yada uyanık bir yatırımcı getiriyorlar sen işi yap biz masrafları karşılayalım ama benim isteklerim bunlar değil... keşke diyorum ki şu belediyeler nasıl dikiş nakış kursu düzenliyorlar plc ve otomasyon kurslarıda düzenleseler yada kurs derken şunu kasttetmek istiyorum: www.kontrolkalemi.com gibi yüz yüze başa başa konuşup tartışabileceğeimiz mekanlar sunsalar ben eminimki TÜRKİYEMDE çok muhteşem genç beyinler var ve birçok işin üstesinden rahatlıkla gelebilirler dediğim gibi altında toplana bileceğimiz bir labaratuvar yapsalar herkez başarısını gösterse ve devlet deseki tamam arkadaşlar bu sizin projelerinizden 5 tane en büyük olanlarını ve faydalı olacak olanlarını seçtik maaliyeti bizden iş sizden bakın o zaman neler oluyor...

Düşünün 2 yıl önce alman bir firmaya giderek Türkiyede bir fabrika kuruluyor. Neredeyse tüm cihazlar üretimden çoktan kaldırılmış cihazlar. Sizce bu normal mi? Otomasyon yenilikçi olmayı gerektirir. En basitinden s7-200 de istersen prof ol. ne oldu siemens bitirdi...

Ben de böyle bir şey kurmak istiyorum. Yani bir laboratuvar ortamı oluşturmak, meslek liselerine hatta mesleki eğitim merkezlerine dahi konferanslar vermek. Bunun için şöyle bir başlık açtım yardımlarınızı bekliyorum.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/mesleki-yardimlasma/60860-kurs-yeri-acmak.html
 
otomasyon, yazılım ya da herhangi meslek diyelim...3-4 yıl zaten sabit bi yerde oldugunuzda oradaki hem sistemi hem çalışma prensibini biliyosunuz.merak ruh bence önemli degil.önemli olan kendini nasıl satabildiğin arkadaş.güzel konuşuyosan, pratik düşünebiliyosun ,ihtiyaca uygun çözümler üretebiliyosan, bi de patronun çevresinde dolaşıyosan süper bi çalışansındr.
 
ama oyle insanlar goruyorm işine, sevgilisine sarılır gibi sarılıyor.benim çok hoşuma gidiyor bu.
 
artan otomasyon sistemleri beraberinde çok büyük işsizlik ordusunu peşine takıp getiriyor!!..kim ister ki bünyesinde 50 eleman çalıştırsın bunların sigortası yemeği maaşı var kur otomasyon sistemini koy başına 3 -5 kişi denetçi tamam amorti etme süresi uzundur ama temizdir...teknoloji düşmanı değilim lakin gerçek bu .
 
Bu durum çok kötü bir yere gidiyor. Üretim şart Türkiye'de sürekli kullanan oluyoruz olmuyor!!
 
Söylenenlerin her kelimesine katılıyorum.Elinize ağzınıza sağlık....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst