local ağdan pic kumanda devresi yardım

Asm konusunda bir sıkıntı yok, sizin pic basic te yaptığınızı ben assembly ile yazarım, yeterki programın ne yapması gerektiğini bileyim gerisi sorun değil. Ben durum hakkında aşağı yukarı bir fikir sahibi oldum sayenizde, yani bilgisayardaki konfigurasyonu visual basic ile ayarlamış oluyoruz, vb de program yazrken bize bilgisayardaki seri port gibi donanımları yönetme imkanı sağlıyor, ben pc yi mikrodenetleyici gibi düşünürsem (ki aslında öyledir), nasıl pice yazdığım programda örneğin mssp modülünü kontrol ediyorsam, pc de vb kullanarak yazdığım programdada pc seri portunu kontrol edebiliyorum. Şimdilik Visual Basic 6.0 Enterprise Edition indirdim, birde 954 sayfalık bir döküman buldum, ayrıca megepdeki modülleri indirdim, hafiften birşeyler yapmaya başlayayım birşeyler olur zamanla. Ben eğer yapacağım işi tepeden görünüş ile bir defa göremezsem zorlanıyorum, yani tümdengelimciyim. Vermiş olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.
 
karaapak

Zaten başlangıç adımını atmışsın.
Bundan sonrası, bol bol uygulama ve netten yardım.
 
Teşekkürler sayın ULAGA hayırlısı bakalım yavaş yavaş olur hayırlısıyla, şuan çok fazla uğraştığım konu var bu şimdilik son sırada, yinede arada Sayın Arci arkadaşımızın sayesinde bunada adım atmam güzel oldu, herzaman yapmayı istediğim bir iş olmuştu.
 
iyi akşamlar formda oem modüllerle rs232 den gelen verileri gönderen bi modül gördüm sitesinden telefonla görüştüm almayı düşünüyorum ancak beni tekdüşündüren tarafı bunun web tarafı oluor görüştüğüm kişi bana scrip kod örneği verebileceğini söledi kendim bi web sayfasına bu kodu ekleyerek almadan da test edebiliriz dediği için birazdaha sıcak bakmaya başladım ancak maddi deil ama bir proje üzerinde yoğunlaşamadım henüz sizce bu noktada ne yapamalıyım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,321
Mesajlar
916,705
Kullanıcılar
450,159
Son üye
delta2366

Yeni konular

Geri
Üst