Katılım
5 Eki 2012
Mesajlar
10
Puanları
1
Elimde bir kumanda var. Kumanda da 18 buton 7 led var. PLC ile çalışan bi sistem kumandası. Fakat ikin ci kumandayı bağlamak için yeterli girişim yok. bende 32 to 5 encoderla giriş sayısını azaltmak istiyorum. 74148 ile devre kurdum fakat onda şöyle bir sorunla karşılaştım : iki yada daha fazla butona basınca sinyaller karışıyor. benim sistemimde iki tuşa bastığın zaman hata sinyali vermesi gerekiyor. anlayacağınız 74148 çözüm olmadı. PIC programlama ile yapılabilir fakat benim PIC programlama ile ilgili hiç bilgim yok.

İstediğim yardım;

hangi pic ile yapabilirim?
hangi programla programlayabilirim?
pic e programı atmak için gerekli devreyi nasıl bulabilirim?
basit örnek program varmı?

Şimdiden teşekkür ederim.
 
bence profesyonel birinden yardım alın.Çünkü sadece pic programlamak yetmez seri iletişim yöntemlerini de bilmek gerekir.Neden plc I/O modülü kullanmıyorsunuz.
 
biraz araştırdım pic 16f877a ile istediğimi yapabiliyorum. CCS C ile programlama da sıkıntım yok ama dediğiniz gibi seri iletişim de sıkıntı yaşıyorum şu an. iki tane 16f877'yi haberleştirebilirsem sorunum tamamen çözülecek. bir picten butonları okuyup hangi butona basıldığını algılayacağım, ikinci picten de birinciden gelen bilgiye göre çıkış alacağım. bu konuda ne yapmam gerekli?
 
Bu iki kumanda aynı anda mı çalışacak ?

Eğer iki kumandadan gelen işlemler, plc tarafında ayrı işlemler yapıyorsa bu konuda MCU mantıklı.

Bu noktada seri iletişimden önce iki kumandada aynı anda tuşa basıldığında, bunu algılatabiliyor musunuz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst