Lipo pil şarj ve güneş paneli

Hkkaptan

Üye
Katılım
11 Mar 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
rc aracımın 2s 1200mah lipo pili var. araca güç veren çıkış 2pin li kablo, şarj edilen kablo ise 3pin. bazı pillere bakıyorum sadece + - kablosu var o kadar. şarj için telefon adaptörüne bağlanan devre içeren bir usb li şarj kablosu var ( 7.4V 500 mah çıkışlı ) , onun da çıkışı 3 pin.
güneş paneli devresi ile şarj etmek istiyorum. o devrelerden pek anlamadım.bir işe kalkıştım ama işin içinden çıkamadım.
bir devre buldum iki ayrı çıkış var. biri sadece + - , diğeri usb kablosu için.ben şimdi bunları nasıl tamamlayacağım, aydınlatırsanız sevinirim :)
ayrıca 3pin li usb kablosu bulmakta sıkıntı ...
 
Lityum ve lipo piller seri bagli şekilde şarj edileceği zaman mutlaka balans işlemi uygulanır. O yüzden şarj girişi 2s pilde 3 kablodan oluşur. Bunlardan basta ve sondaki arti ve eksidir. Diger kablo ise iki pilin birbirine bağlandığı noktaya gider ve balans işlemini yapar.

Sizin bu pilleri başka sekilde sarj etmeniz için balansli koruma devresi almanız ve 8.4 volt vererek sarj etmeniz gerekir.
Direkt baglayip sark ederseniz piller zarar gorur. Lipoda 8.4 voltun az üstü de olabilir. Bu arada balansin amaci da her pili esit sarj ederek islemi bitirmek
 
teşekkürler. ben araştırmalara devam edeyim bu doğrultuda
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst