Ledli Türk Bayrağı nasıl yapılır

nextgen166

Üye
Katılım
12 Kas 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
arkadaşlar lise 3. sınıf öğrencisiyim ve proje dersi içi Ledli dalgalanan Türk Bayrağı yapıcam ve bu konu hakkında hiç bir bilgim yok hocanın dediğine göre en az 500-600 led kullanmam gerek yardımcı olursanız sevinirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
abim sen o hocayı bi doktora götür valla kendisi içinde iyi olur üniversite 3 e giden arkadaşlar bile bu konuyu yaparken zorlanır sen bilgim yok diyorsun bu öğretmenler öğrencilerden ne bekliyor vatanı kurtarmasınımı yoksa iyi bir yalancı olmasınımı senin yapacağın tek birşey var bunu yapabilecek birinden parayla satın almak ben yaptım diye götürmek yanılıyormuyum.
 
ansez arkadaşa katılıyorum bende az önce sana nasıl yapılacağı konusunda ön bilgi vermeyi düşünüyordum fakat oldukça zahmetli bir iş 600 adet ledi lehimleyince zaten neye uğradığını şaşarırsın nasıl yapılacağı konusunda bir ön bilgi vereyim ama anlayacakmısın bilemiyorum mantıksal kapı entegreleri ve transistörler ve ne555 entegresi kullanılarak yapılabilir fakat ne devre şeması ile nede similasyonu ile uğraşılmaz oldukça fazla zaman alır hazır bir şey alman senin faydana olacaktır ama lehim yapmayı seviyorsan devrenin bir kısmını çizip nasıl yapılacağını kendin yapmaya karar verirsen çizmeye çalışırım
 
led ile bayrak yapması fazla zor olmaz ama...!
dagalanan bayrak zorlar biraz.. yapılmaz demiyorum

600 ledi lehimlersin ama zorlanırsın.. arada ters bağladıkların ve havyayı fazla tutuduğun için ısınmadan dolayı yananları saymıyorum

büyüklüğünden bahsedilmemiş , 4 veya 6 tane dotmatrix display ile 74xxx serilerinden bir kaç entegre ve bir tane microişlemci'ye dalgalanan bayrak kodları yazılabilirse olur fikrindeyim (tabi önce kodu yazıcak birilerini bulman lazım)

tabi hocanız bunu microişlemci ile yapılmıcak dediyse baya bi uğraştırır
 
bence yapılır. ben 1250 ledi lehimledim. Feleğim şaştı. Zaten elektronikçilerin feleği şaşmıştır. Bir bakarsan hepsi kara kuru kalmıştır çok düşünmekten.
 
lisedeyken mikroişlemci programlayan oldumu aranızda ben bunu merak ediyorum öğretmen arkadaşa sormak lazım zahmetine ben katlansam o dalgalanan bayrak için bana bir kod yazabilirmi? söylemeye çalıştığım şu aceba bunun için eğitim verildi bu öğrenci arkadaşlara öğretildimi ki böyle birşey istiyor. ben orta okuldayken fen bilgisi öğretmenim fm alıcı verici devresi istemişti bende gittim satınaldım ikide pil bağlattırdım çalıştı götürdüm ve beni takdir etti kulakları çınlasın aceba kendisine şu soruyu sordumu? bu çocuklar dahimi yoksa benimi kandırıyor?
 
malesef okullarımızda proje ödevi verilmeye başlandı ama iyice saçmalamaya başladılar geçen yıl bir öğrenciye tamamen ses ile kumanda edilebilen bir televizyon yapması konusu vermişler çocuk bana geldi ne yapacağım diye hocasının telefonunu istedim ve adama ağzıma geleni saydım diyelimki bunu bir şekilde yaptırdı yapılacak sistemin maliyetini hiç düşünmüyorlar.
 
ben elektrik öğretmenliği bölüm mezunuyum. ben de olsam zorlayıcı proje ödevi verirdim. klasik devreleri zaten derslerde yapıyorlar. en azından öğrencinin çabasını ve nereye kadar yapabildiğine bakardım. projede önemli olan istenileni yapmak değil, istenilene ne kadar yaklaşıldığıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,756
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst