Led trafoları paralel bağlanabilirmi?

salman888

Üye
Katılım
11 Nis 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
32
Merakim su ki led trafolari paralel bağlanarak örneğin 2 tane 12v luk trafo akü ler gibi 24v luk enerji elde edilebilir mi
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
2 adet 12 v güç kaynağından 24 v elde etmek için paralel değil seri bağlamanız gerekiyor..
 
Yani sonuc olarak transformatorleri 12v dan 24v a cevirebilir miyiz
 
G353S.jpg


Merhaba. Evet, üstteki resimdeki gibi smps'li power led sürücü devresi gibiyse kendi aralarında yapılan seri bağlantıyla örneğin çıkışındaki 62 volt dc., 124 volt dc. olur. Çünkü 2 adet psu 'nun 12 volt dc.çıkışları seri bağlanıp 24 volt dc. elde edilmiş gibi olur. (Dış metal gövdeleri de birbirine değmemek şartıyla)

Resimdeki power led sürücüsünün N,L kısmından 220 volt ac girmekte, çıkışından alınan 62 volt dc. (Bu sabit amper, sabit volt) 8 watt.lık 4 adet power ledi seri olarak yakmaktadır. 32 watt. etiketli satılan ve PRC (Çin) malı yuvarlak, dörtlü ve beyaz ışık (6500 K) veren bir power led armatürü (lambasının) içteki ve power ledleri sürücü özel devresidir.

Resimde çıkıştaki kırmızı ve siyah kablolar diğer sürücü devrenin kırmızı-siyah kablosuyla seri bağlanıp da açıktaki uçlardan 62 volt + 62 volt = 124 volt dc. (sabit amper, sabit volt) elde edilebilir, ayni smps'li psu'ların, trafolu ac-dc adaptörlerin seri bağlanıp voltajının ikiye artırılmasındaki gibidir. Yalnız bu durumda normal led sayısını örneğin seri bağlı 50 mantar led ise 100' e, örnekteki gibi power ledli gibi 4 adet 8 watt.lık ise, power ledleri 2 katına yani 8'e çıkarmanız icap edecektir. Bu bağlantı sonrasında yalnızca buna dikkat etmeniz lazım, yoksa normal ledler veya power ledler kolayca bozulurlar. Bir de her iki led veya her iki power led sürücüsü tam eşlenik (birbirinin tıpa tıp aynisi veya tam olarak eşiti) olmak zorundadır, marka farkı, seri üretim farkı,vb. farkların hiç olmaması gibi şartları da voltajın tam ikiye katlanmasında önemli bir şart olabilir, buna çok dikkat etmek gerekir.

Ancak bu çözüm yerine örneğin 4 adet power ledi süren tek sürücüyü seri bağlamak yollu çözüm yerine tek bir adet, bu 8 adet power ledi sürecek tek bir power ledli sürücüyü bulmak çok daha sağlıklısı olur, çünkü bu fiziken tam eşit olmuş olsalar da, çalışırlarken bazı istenmeyen çalışma ortamı farklılıkları nedeniyle aksaklıklar olmaması açısındandır. (Bu kendi özel görüşümdür) Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,772
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst