Led Lamba İçin Kaç Ohm Sarı Taş Direnç

Baymonster

Üye
Katılım
23 Kas 2018
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba Değerli Arkadaşlar,

Dört adet led sinyal lamba her biri 50W 6 ohm sarı taş dirence bağlı, (2,76W tüketiyor) hızlı hızlı yanıp sönüyorlar. Hızlı yanıp sönmesini engellemek için 50W 3,3 Ohm sarı taş direnci (+) ve (-) kabloya bağlasam hızlı yanıp sönme sorunu düzelir mi?

Teşekkür ederim.
 
Hesaba göre ,

21 watt bir lamba 12 voltta 1.75 amper çeker. bu akımı çekecek direnç ise 12 voltta 6.8 ohm dur.

Normalde siz 6 ohm direnci bağladığınızda hızlı yanıp sönme olmaması lazım. Bağlantılarınız düzgün mü ? Temassızlık olmasın?

2.76 watt tüketiyor ise sorun o direnç üzerinde akım akmıyor demektir. ama 2.76 amper çekiyor ise o zaman başka bir sorun var. Gerilim yüksek gibi.
 
Bir arkadaşım 50W 4 ohm olursa sorun düzelir demişti. Türkiyede 4 ohm sarı taş direnci bulamıyorum. 3,3 ohm olanı buldum onu takarsam düzelir mi bilmiyorum. Dirençlere elimle değdim ısınıyor sağ veya sol sinyal verdiğimde hızlı yanıp sönüyor.
 
4 ohm yükte direnç 3 amper çeker. 21 watt lambanın 2 katı kadar enerji çeker nerdeyse.

Bu bağlantı arabamı bilmiyorum ama tesisat sağlam ise sorun olmaz.
 
Araçta 4 ohm'luk taş direnci, kendi orijinali olan 6 ohm'un yerine bağlarsanız çok fazla akım çekip bu LED bozulabilir. Hızlı yanıp sönmesini önlemek için sinyal lambaları flaşörünü kandırmanız (21 watt.lık akkor sinyal ampulü kullanılmış gibi) lazımdır. Hızlı yanıp sönmesinin nedeni; flaşörün sinyal lambası duy devresinden geçen bu akımı, bir akkor ampule (watt'ına göre) göre daha düşük omajlı olarak algılayıp aralıkları sıklaştırmasıdır, çok fazla watt değerli bir ampulü 21 watt'lık olanın yerine konursa bu defa da yanıp sönmesi çok çok uzar. (Veya arkada, önde 2 adet 21 watt'dan biri duyda tam temas etmeyip yanmadığında) LED sinyal ampulü duyuna paralel olarak ve çok uygun bazı taş dirençleri deneme-yanılma yoluyla duy devresine paralel bağlayıp yanıp sönme sıklığının durumuna bakıp kontrol etmeniz gerekiyor. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Flaşör rölesini led için olanıyla değiştrin, tabi aracın lamba arıza devresine sahip olmadığını varsayıyorum. Zaten hızlı yanıp sönme arızalı lambadan kaynaklanıyor bu durumda göstergelerde ikaz görmeniz gerekirdi :D.
 
Merhaba konu eskimiş ama sorunu nasıl çozdunuz aynı problem bendede var yardımcı olurmusunuz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst