Led ile TÜRK bayragı yapımı.

Tamam ustam 112 tane led var ben bunlari bagliyorum ozaman 4erli gruplar seklinde seri bağlantı ve sonrada tek tek bu gruplara eksi ve arti getiriyorum akü den ledlerde yanma felan sikinti olmaz inşallah direnç siz
 
112 direnç mi :)
ben 12 diye okumuştum. kolay gelsin sana.:)istersen denemelik sadece 4 tanesini bağla gör bozulmayacaktır. ama senin için rahatlasın. başta sıkıntı çıkmadığını görünce heveslenir çabucak bitrirsin.
hiç güvenmiyorsan da dirençleri tekli bağlar tekini 100 ohmla 12 volta seri bağlayabilrsin.
sen
 
:) ustam guvencim herzaman sizin gibi bilgi veren ustalara herzaman ihtiyacimiz var sadece merakimdan dolayi sordum yanarmi diye Yanlış anlamayin :) 112 tane yi 4er 4er bagliyorum ve veriyorum 12 voltu uclarina işlem tamam
 
yok est. ben kendinize güvenden bahsetttim:) elektronikte kendine güven önemli. yanlış yapmaya şarrtladın mı kendini kurtuluş olmaz.
ben misal bir teybi düzeltene kadar çok uğraştım. yapamayacam dedim bıraktım. hasta halimle bakiyim dedim yaptım.
2 gün uğraştım başka:D
siz hepsini yapmadan dediğim gibi sadece 4 tanesini bağlayın seri olarak. onu çalıştırın. zaten led 30 saniye içnde yanar aşırı gerilim gelirse. yanmıyorgüzel güzel parlıyorsa sorun yok. size de güven gelir. ben de öyle öğrendim yani:D tabi artık asırlar geçmiş gibi.
 
Başladım lehimlemeye biraz zahmetli ve yorucu ugrastirici iş :) ama sonunda güzel bişe çıkacak
 
Helal olsun ustam geçmiş olsun ALLAH yardimcin olsun
 
Helal olsun ustam geçmiş olsun ALLAH yardimcin olsun
eyw kardeşim. çok kötüyüm. bir yaramaz fare odamdaki peroksiti ve tuz ruhunu aktarıp kaçmış. ona zarar gelmedi:) sonra gelip masaüstüme çıkıp beni gıcık etti idi işte. ben de ses sisteminde tize yüklenip kaçırdım. sonra yattım.
2 saat sonra ağzım burnum yanıyor.
kaç gündür adam gibi yemek yiyemiyordum. şu anki halimi gördsen şu yakışıklı adama hiç benzetemesin :D
sadece oturabiliyor ya da yürüyorum. ayakta dikilince düşecek gibi oluyorum. denge namına bir şey yok anlayacağın. ben de oturduğum yerde işe yarıyım hesabı bunu komple dağıttım. 5 kilo vida çıktı :)
 
Neden öyle dediniz :)yapamazmiyim


sadece ledler yanmasi yeterli yanip sonmesi lazım. Degil yani devamli kirmizi yanacak

Yapmayı düşündüğünüz uygulamaya göre, daha kapsamlı profesyönel anlamında dedim, yoksa kimseyi incitmek değildir maksadımız. Biraz araştırısanız, plaket çıkartmak için forumda anlatılan konular bulabilirisin. eğer elin kırıksa ve smd, ince işcilik yaparsan tadından yenmez. Başarılar
ak-led-devresi-microchip-pic-projeleri-pic16f877-3.jpg

Üstad gerkli açıklamaları yapmış,

Lehim yaparken kalem havya kullandım.Dirençleri ve diyodu lehimlemek kolay oldu.Entegreleri ve pic’i lehimlerken flux kullandım.Sonuç olarak ortaya güzel bir proje çıktı.Yapacak arkadaşlara birkaç uyarım olacak;
1.) PCB yi karta aktarmak için ütü yöntemi yeterli olmayacaktır.(Denenebilir.)
2.) SMD malzemeleri lehimlerken kısa devre oluşmamasına özen gösterin. (Özellikle entegrelerde.)
3.) PIC16F877 entegrelere göre daha küçük pinlere ve daha kısa pin aralığına sahip, buda lehim yapmanızı zorlaştıracaktır.
4.) PIC16F877 SMD Programlamak için aşağıda ki soketi kullandım. İnternet mağazalarında bulabilirsiniz.Yada lehimledikten sonra kablo yardımı ile icsp üzerinden programlayabilirsiniz.
pic16f877-programlama-soketi-smd.jpg
veya çevirici kartlar kullanabilirsiniz.

Çizim dosyasını paylaşıyorum dilerseniz pcb yi bu karta göre yeniden tasarlayabilirsiniz.
5.) Lehimlemek için krem lehim kullanabilirsiniz.
6.) Son olarak devreyi çalıştırdığımda bi kaç yolun eksik olduğunu gördüm ve baskı devreyi tekrar düzenledim. Gözümdem kaçan eksik bi yer olursa lütfen bildirin. Her konuda yardımcı olurum.

Alıntıdır, yazalımda üstad bize darılmasın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,322
Mesajlar
916,710
Kullanıcılar
450,162
Son üye
SoftwareMan

Yeni konular

Geri
Üst