LDmicro Türkçe versiyon

www.nulkarp.com/16f877a.rar

Şeması v.s. içinde, mühürlü start stop.

Çok basit oldu ama idare et :D

üstat paylaşım için teşekkür ederim ama benim asıl amacım pwm tarzı uygulamalarda kullanabilirmiyim yadaa adc tarzı örnek pll tarzı bir uygulama için uğraşıyorum benzer bir mantık geliştire bilirmiyim diye sordum
hatta tam olarak yapmak istediğim şu
20khz pwm sinyali göndereceğim bununla igbt süreceğiz bu igbtler ile indiksiyon ocğının tank devresini tank devresinden geri besleme alıp ana frekansı rezonans frekansına çekeceğiz bu tür bir uygulama içiin uygun olurmu şu rus sitesinin birinden bulduğum 4046 pll entegresi ile bir deneme yapacağım çalışırsa picle daha esnek farklı frekanslara aynı kart ile uyum saağlayabilecek bi devre tasarlamam gerekecek
 
Ben pic konusunda yeni sayılırım o yüzden plc gibi kod yazılan bilen programları araştırıyorum, yine de fikrimi sorarsan Ladder mantığı ile şemasını yapabiliyorsan, yapamamak için bir neden yok.

Bunun da timer fonksiyonu var analog sinyal işleyebiliyor. v.s.

Daha iyisini istersen Parsic diye bir yazılım var, onu kullanmalısın, bu çok temel seviye Parsic daha gelişmiş ve yine Ladder ile kod yazabiliyorsun.

Ben dünden beri arıyorum bulamadım, demosunu bulmak bile mesele, bulursan bana da mesaj at. :)
 
pwm ,analog işlem hepsini yapabilirsin.ld micro ve parsicle
 
arkadaşlar nasıl programlandıgı indirdiğiniz ldmicro exe nin içinde manuel olarak var herşey çok net sitenin adresi cq.cx - Jonathan Westhues buradan en son sürümü indirebilirsiniz bana çok kolay geldi
 
Arkadaşlar bu program gerçekten güzel. Zamandan tasarruf. Belki kodculara ayıp olacak ama amerikayı yeniden keşfetmenin anlamı yok bence. Dijital kapıları, Kumandayı veya PLC Ladder bilenler hayırlı olsun. :))
 
Selam.


LDmicro programını sitesinden indirdim ve ve bir progr***** yazdım, iş derlemeye gelince "Tüm G/Ç uçları için bacaklar belirtilmelidir "X0" ucuna değer verilmemiş." Hatasını veriyor. ilgili girişe çıft tıkladığımda bazı sayfalarda gördüğüm bacak adlandırma penceresi açılmıyor. Neyi eksik yapıyorum yardımcı olabilirmisiniz.
 
işlemciyi yanlış seçmiş olabilirsin.
 
Sorunu buldum. Alt sekmeyi biraz yukarı kaydırdığımda bu seçenekler çift tık işle çıktı.

İlgin için Teşekkür ederim.
 
Bir sorum olacak. Bir buton ve bir çıkış (set) olarak programı yazdım. Similasyonda butona çift tık yapınca Çıkış "SET" oluyor buraya kadar sorun yok. Sorun yine aynı butona tekrar çift tık yapınca "SET" kendiliğinden ( RESET' lenmeden) sönüyor. Bunun bir ayarı varmıdır yoksa böylemidir.

PLC Programlarken bir çıkış "SET" olursa "RESET" edilmezse o şekilde kalır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst