LCR-T4 Esr metre ölçümleri güvenilirmi?

Orxan

Üye
Katılım
20 Eyl 2014
Mesajlar
113
Puanları
1
Yaş
35
İyi günler değerli forum üyeleri.

Kondansatör Mosfet ölçümlerinde bu cihaz güvenilir mi? Yani bu cihazla Mosfetin sağlamlığını ve kondansatör uF esr değerlerini ölçdükden sonra multimetreyle ölçmeye gerek duyulur mu?

Şimdiden teşekkür ederim

61mz_loh9_l._sl1000_ (1).jpg
 
bak aynı soruyu defalarca soruyorsun ve aynı cevabı alacaksın. ölçü aleti ölçü aletidir. hepsinin kendine göre yetenekleri vardır. ha sen bir de avometre ile de ölçeyim dersen aradaki ölçme şeklini / değer farkını görürsün. avometre kısa devreyi kısa devre gösterir yukarıdaki amca da kısa devre gösterir. senin kara kaşına kara gözüne bakmaz. dediğim gibi her ölçü aleti kendi özelliği kadar ölçer.
 
Anladım Usta teşekkür ederim
 
Bu sorunun tek bir cevabi var.

Bu cihaz profesyonel bir cihaz değil. Amatör olarak üretilmiş bir cihaz. Bu cihazin aynısından bende de var. Bunu bir referans için kullanıyorum. Iyi kötü bir değer veriyor. Olcum toleranslari biraz geniştir. Bunu bilerek çalışmak gerekir.

Siz bir teknik servis iseniz amatör bir cihazla işiniz olmaz. Profesyonel çalışmanız gerekir ki yaptığınız işlerde hata olmasın.

Profesyonel işler için aynı şartlarda üretilmiş olcum aletleri kullanmalısınız. Bir olcum cihazi var toleransı %10 olması olctugunuz degerin bazen çok sapmasi demektir. Bozuk bir parça yada ölçümü sağlam gibi görebilirsiniz.

Bu noktada ben soru yonelteyim. Siz Profesyonel olarak mı çalışıyorsunuz yoksa amatör müsünüz?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,962
Son üye
Emrullah t

Yeni konular

Geri
Üst