Lcd Ekran İle Ne Yapabilirim

mhmmdlkts

Üye
Katılım
28 May 2012
Mesajlar
184
Puanları
1
Arkadaşlar Benim El Konsolum Vardı Küçük yaşta Düşürmüştüm Ve Kırılmıştı Geçen gün Söktüğümde Elimde Bir Dokunmattik Lcd Ve Normal Bir Lcd Var Ben Bunlarla Ne Yapabilirim Pek Bilmiyorum 12 Yaşındayım... :):p;):D:eek::):(:confused::mad::rolleyes::cool::eek:
 
C dilini duydunuz mu?
Geri kalan uğraşlarınızı bırakın ve C dilini öğrenmeye başlayın.

Sizin verimli olmaya başlayacağınız yaşlarda(~20), elektronik komponentlerle fazla bir iş kalmayacak. Malzemelerin çoğu kernel(toplu çekirdek) yapısına dönecek ve siz üzerine yazılımınızı geliştirerek istediğiniz işleri yaptırabileceksiniz. Elektronik elemanlarla işiniz ise oldukça sınırlı olacak ve bu kısımları öğrenmeniz 1-2 yıl sürmez.
Gelecek, yazılımda; Embedded (gömülü) sistemler geleceğin elektronik malzemeleri ve yazılım bilgisi hayati öneme sahip.
Vakit kaybetmeden yazılımla (c, sonrasında C++) öğrenmeye başlayın ki algoritma kurma mantığınız bir an önce gelişsin ve otursun.

O zaman elinizde ki LCD ile istedğinizi yapabilirsiniz.
 
c dilini öğren diyosunuzda ben daha duymadığım bir dili nasıl nerden öğreneyim bu bana ne kazandır. faydası olur elbet ancak nerden başlamalıyım yazılarınızın bi kısmını anlayamadım çok karışık benim için akat ilgilendiğiniz için teşekkürler...
 
Arkadaşlar Benim El Konsolum Vardı Küçük yaşta Düşürmüştüm Ve Kırılmıştı Geçen gün Söktüğümde Elimde Bir Dokunmattik Lcd Ve Normal Bir Lcd Var Ben Bunlarla Ne Yapabilirim Pek Bilmiyorum 12 Yaşındayım... :):p;):D:eek::):(:confused::mad::rolleyes::cool::eek:

küçük yaşta düşürmüştüm diyorsun :) bu olay bi kaç gün evvel oldu heralde :) 12 yaşındasın ya :=)
 
muhammed sen ne yap bılıyormusun eskışehırdesın bilim teknik yayınevı var oraya git pic proğramlama uzerıne senın anlıyacağın şekılde kıtaplar var onlardan al sen bu işi yapacak kapasıtedesın proğramlama işiyle uğraş lojikte bılmen lazım ama bence lojikle uğraşma ole 4017 fılan senı tatmın etmez anladığım kadarıyla lcd lerden fılan bahsedıyorsun:) ben bırkaç yıl önce oğrendım onları:)



 
c dilini bilmek çok şey kazandırır faydası ne diye sormuşsunda.artık bilgisayar [lcd) türü bunlar c dili ile ayrıca c++ ile kodlanıp tanımlanıyor.c ile ilgili bir sorunun olursa bana dönebilirsin.kolay gelsin.
 
c++ olabilir senin yaşına uygun seviyede anlatışmış basic dersleri var onları araştırabilirsin. Tek bir programlama diline bağlı kalma. Birini öğren diğerleri daha kolay gelecektir. Hepsi birbirine benziyor.
 
aradan 2 yıl geçtikten sonra geri döndüm ve evet c++, c#, eclipse bunları öğrnendim en azından mantğını ve kolay programlar yapabiliyorum artık. eclipse bana kalırsa bunların araasındaki en zoru idi. En eyllencelisi ve yaratıcılık açısından en iyisi bana kalırsa Microsoftun c#'ı. Sizin bana verdiğiniz biligler ve yardımlar sayesinde youtubede bulunan sina5an kanalından Sinan İsimli bir arkadaşımız sayesinde bunları öğrendim (abimle birlikte) Teşşekürler..... :D :D :D :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,461
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst