Lcd bulmam lazım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan numan067
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kusura bakma konuya alet veya cihaz olarak bakmadım. Ekranı bulabilirmiyim derdim. Yada başka bir çözüm veya alternatif bişey. Cihaz dijital büret 40-50k bandında cihaz çalışıyorda sırf 200 300 liralık ekran diye yatıyor. Vitlab marka. Markaya dönüş yaptım ama oralı olmadılar. Servisine göndersem cihazın yarı parası isterler. Cihazın içi o kadar basit ki o kadar para etmez ama gel gelelim veriliyor.
Belki bir bilen olur veya alternatif bişey der diye yazdım
güzel insan, çalışanın ne olduğunu bilmeden, nasıl bir ekran olduğunu nasıl bilecek ustalarımız?
Hocam seninki tek zebra benimki çift zebra 😊
al işte tek çift yapıyorsun hala. insanlar tahmin etmekten düşünmeye vakit bulamıyor.

1259 gösteren fotoda 1 üzerinde damla göstergesi gibi işaret var .
Eğer bu bulunması gereken ürün mü ? acaba diyorum .
hafif bastırınca %10 luk bir görüntü gidip geliyor.
Gösterge sıkıştırılmış görüntüsü olabilir . ( O zaman sorunsuz çalışıyor ) Anlamadım !!!
Kutusu 3d yazıcı ile imal edilmiş gibi duruyor .

Önce kendine yardımcı olması gerekir ( tam veriler verilmeli ) , bizlerde yardımcı olmak için çabalayalım diyeceğim özel ürünler olduğu için zor .
Bulundu diyelim fiyat vs gibi etkenler !!!

Kolay Gelsin Sağlıcakla ....
Yok hocam öyle değil. 1259 olan cihazın çalışırken ki ekran görüntüsü. Ama cihaz çalışmıyor. Kartta herhangi bir problem yok. Sadece ekrana görüntü gelmiyor. Sorun olan yer büyük ihtimalle köşesindeki kırık. Kırık olan bölgeye hafif bastırınca %10 luk bir görüntü gelip gidiyor. Stabilize değil yani.

Başta yazdığım gibi ekranı bulabileceğinizi hiç sanmıyorum. Birde bu zebra ile ekran arasına galiba bir tür kimyasal sürüyorlar zebra ekrana yapışık gibi duruyor ekranı bir kez söküp tekrar takınca görüntü gelmeme gibi sorunlar olabiliyor. Bu detay belki her ekran için geçerli olmayabilir fakat sizin ekranı bastırınca görüntü gelmesinin sebebi bu olabilir.

Son düzenleme:
Belki yapay zeka yardımıyla ekrana gelen sinyalleri başka bir ekrana aktarmanın yolunu bulabilirsiniz.

Yada 2. El çalışmayan bir tane bulup donör olarak kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Benim verdiğim fotodaki ekranın görüntüsü .
Bu ekran dijital cam baskül tartıya ait .

20260110_021334.webp

20260110_023605.webp

Sizin ekranda kırık tarafında bağlantısı varmı ?
Sanırım yok . Boşluk yapıyor olmalı .

ekranın zebra konnektör değdiği yerde ufak bir kırık var ve ekran görüntü gelmiyor hafif bastırınca %10 luk bir görüntü gidip geliyor.

https://www.cmaisz.com/tr/odm-custom-conductive-zebra-connector-product

Konu ürün düştü herhalde veya diğer vs .( hikayesi ? )
Daha önceden silik ise elektronik aksamdan olabilir .
Diğer ekran güneş vs gibi ışık gördü !!!

Picsart_26-01-08_22-56-14-755.webp

Picsart_26-01-08_22-56-14-755.webp

Son düzenleme:
Benim verdiğim fotodaki ekranın görüntüsü .
Bu ekran dijital cam baskül tartıya ait .

Ekli dosyayı görüntüle 120277

Ekli dosyayı görüntüle 120280

Sizin ekranda kırık tarafında bağlantısı varmı ?
Sanırım yok . Boşluk yapıyor olmalı .

ekranın zebra konnektör değdiği yerde ufak bir kırık var ve ekran görüntü gelmiyor hafif bastırınca %10 luk bir görüntü gidip geliyor.

https://www.cmaisz.com/tr/odm-custom-conductive-zebra-connector-product betbazar

Konu ürün düştü herhalde veya diğer vs .( hikayesi ? )
Daha önceden silik ise elektronik aksamdan olabilir .
Diğer ekran güneş vs gibi ışık gördü !!!

Ekli dosyayı görüntüle 120278

Ekli dosyayı görüntüle 120281
Zebra konnektörün temas ettiği yerde kırık varsa, büyük ihtimalle temas sorunu vardır. Bastırınca görüntünün gelip gitmesi de bunu doğruluyor.

Kırık yer temassızligi . ( kırık )
Zebra konnektör sorunu .
( Yıpranma - temizlik yapılmalı - hatalı yerleşimi yön - % ? basınç uygulaması sorunu )
% 10 luk göstermesi güneş ışığı veya diğer ekran sorunu etkenleri.
Diğer elektronik aksam contrast arızası .
Olabilir .
Konu sahibinin beyanı .

Kırıklık öncesi ekrandaki yazılar soluk gösteriyormuydu bilinmesi ariza nedenlerinin yararı

Arkadaşlar fotoğrafta görülen ekranın zebra konnektör değdiği yerde ufak bir kırık var ve ekran görüntü gelmiyor hafif bastırınca %10 luk bir görüntü gidip geliyor.
Bu ekranı nasıl temin edebilirim.
Ne olarak aramalıyım.
Bulma ihtimalim varmı
Büret, Titrasyon cihazları ne işe yarar diye biraz araştırdım, bahsi geçen Vitlab dijital büret bir “ölçüm aleti” değil, doğrudan bir "Dürüstlük Test Cihazı" imiş haberim yoktu..

Bu tip titrasyon cihazları özellikle:
Gıda sektöründe (süt, sirke, yağ, içecek vb.)
İlaç ve sağlıkta, Su / atıksu analizlerinde etikette yazanla gerçeğin aynı olup olmadığını sayılarla ispatlayan cihazlarmış..

LCD ekranı bozuldu diye böyle bir cihaz kesinlikle hurdaya ayrılmaz.

LCD bozuksa LED display takılabilir

Biraz "uğraşmalı" bir iş olacak. El işçiliği, sabır gerekli, osiloskop gerekebilir.

Önce bir kaç uygulama var onlara bakın.

https://www.logic-science.com/2024/06/multimeter-lcd-display.html

https://lous.home.xs4all.nl/fluke/Fluke8050Asite.html

Karar sizin, uğraşırım derseniz yazın.

Arkadaşlar fotoğrafta görülen ekranın zebra konnektör değdiği yerde ufak bir kırık var ve ekran görüntü gelmiyor hafif bastırınca %10 luk bir görüntü gidip geliyor.
Bu ekranı nasıl temin edebilirim.
Ne olarak aramalıyım.
Bulma ihtimalim varmı

Benim ekran ( foto ) cam baskül tartının sanırım 3 volt . ( 2032 pilli olabilir )
Kaç haneli olduğunu bilmiyorum .

Aynı benzeri lcd olabilir
https://turkish.alibaba.com/product-detail/4-digit-7-segment-liquid-display-62381892718.html

4 haneli 7 segment sıvı ekran elektronik tartı TN LCD panel cam 3V zebra numarası lcd yedi segment

Kırık ekran voltajı ? göre yolla devam . ( araştırma !!! )

Kolay Gelsin . SAĞLICAKLA ...

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,235
Son üye
ramazanatas

Yeni konular

Geri