Lambalarda dalgalanma oluyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan selcuk76
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selcuk76

Üye
Herkese iyi akşamlar. İnternette sorunumla ilgili bilgi ararken bu foruma denk geldim. Sorunuma değinmeden önce elektrik işinden hiç anlamadığımı belirtmek isterim. Tasaruflu ampullerden led lambalara geçtiğimden beri lambalarımda aşırı dalgalanma oluyor. Daha önce sadece mutfak lambalarım leddi onlarda gözlemliyordum. Sonra bütün odaları led e çevirince çok rahatsız edici olmaya başladı. Bununla ilgili ne yapılabilir?

Evimde aydınlatmada kullanılan tüm ampuller filament LED (armut) ampullüdür. Kendi deneyimlerime göre bir markada örneğin fabrika çıkışı sıfır olan bir ürün için 100 tanesinden sadece üçü bu titremeyi yaparak sıkıntıyla yanıyorsa başka bir marakada 100 tanesinden 20-30 tanesinde ayni sıkıntı görülebilir. Marka seçimi bu konuda oldukça önemlidir. Evin mevcut elektrik tesisatında ciddi bir sorun yoksa bu markasal olan sıkıntıyı (kaliteyi) doğrudan tesisata dayandıramayız, ampul kalitesi veya markasıyla doğrudan ilgili olan bir olaydır. Bu tür sorun çıkaranlarını kapalı balkonlarda, WC, vb. kısa süreli kullanılan kapalı yelerde kullanıyorum, çünkü yine çalışmasına ağır aksak olarak devam edebildiği içindir Kolay gelsin.

Muhtemelen ürün kalitesi ile alakalı bir sorun.

Kalitesiz ürünlerde filtresiz besleme devreleri nedeniyle titreme oluyor.

Elinizde bu lambalardan arızalı bozuk olan var mı? İçini açıp nasıl çalıştığını görsek iyi olur.

Lamba marka modeliniz nedir belki aynı lambayı kullanan vardır.

Voltajın dalgalanma/titreme zamanlarında ölçülmesi. Binada veya yakınında sürekli çalışan hidrofor gibi yüksek güç çeken cihazlar var mı? Diğer komşularda böyle bir sorun var mı?
Alt komşumda da aynı dalgalanma mevcut. Binada hidrofor yok ama asansör var. Fakat bu dalgalanma asansörden bağımsız oluyor

Alt komşumda da aynı dalgalanma mevcut. Binada hidrofor yok ama asansör var. Fakat bu dalgalanma asansörden bağımsız oluyor
şimdi güzel insan, ölçüm yapmadan, sistemi/tesisatı kontrol etmeden ciiiyk nasıl bilelim? lütfen işinin ehli bir ustayı davet ediniz ve sistemi/tesisatı kontrol ettiriniz. sorunun/sıkıntının çözünü sadece bir tane değil ki.

Forum istatistikleri

Konular
130,860
Kullanıcılar
454,448
Son üye
iskeoewd

Yeni konular

Geri