Ampül tarihmi oluyor?

akkor ampullerin bazı yerlerde kullanımı daha verimli oluyor. mesela hareket sensorlerinde tasarruflu kullandıgınızda 2 gunde ampul degişmeniz gerekiyor ama akkor kullanırsak uzun sure kullanılıyor.o yuzden az da olsa uretilmeye devam edilmelidir...
 
tasarruflu ampul akorlara oranla 1/5 oranında az harcıyor
 
led aydınlatma iç ortamlarda rahatsız edici ama tasarruflu ampuller iyidir. tabi çakma sakın almayın her an yanabilir. ben bundan dolayı çok sıkıntı çektim. bilgimize.
 
akkor ampuller geri dönecek. almanyada evlerin %99'u akkor flamanlı lamba kullanıyor......
 
türkiyede enerji ihtiyacı çok. tasarruf kaçınılmaz düzeyde.
 
Ben de işyerimdeki fluoresant lambaları söküp yerine şerit led ile aydınlatma yaptım.İki yıldır kullanıyorum faturam yüzde 50 düştü ve de hiç ampul değiştirme derdim yok.Bir de ışığın rengi de gözü yormuyor.
 
(tasarruflu ampuller=elektronik balastlı ampuller) olduğundan sensör ve merdiven otomatiği tesisatlarında kullanılmamalıdır.Sensörlü ve merdiven otomatiğinde uygun watta akkor flamanlı ampüller kullanılmalıdır daha uzun ömürlü olması hesabıyla bu ampuller üretimden kalkmamalıdır.
 
LED teknolojisine geçiş olmalı
 
Tasarruflu ampullerin kansorejen etkisi olduğu yönünde bir dünya haber çıktı....Şimdi bu haber nedir peki..
 
akkorların yerini hatta florasanların yerini başka türlü ışık aletleri alabilir fakat bunların mantığıda eskisinin bir gelişmiş halidir yani kapalı bir cisim içinde oksijen mantığı bence bunun dışında elektriki bir potansiyeli nasıl oluşturulabilir yada yalın bir halde elektriğin iletilmesi yada bir güce dönüşmesi biraz zor imkansız değil ama baya bi zor bir ikincisi elektrik akımı akkor flamalı lambalarda ısı ilettiği için kapalı bir cisim hariç açık devrelerde yoğun bir ısıdan dolayı tehlikelerin oluşacağıda bir gerçektir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst