kw gucune gore yildiz ucgen

3 kw dan büyük motorlara ve babon gerilimi ile Şebeke gerilimleri eşit olan endüksiyon motorlarına yıldız-üçgen yol verilir.
Saygılarımla
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar her şey tamamda motorda motoru tanımlayan etiket diye bir şey var. Bu motorun yıldızdamı üçgendemi çalışacagına o karar verir. Eğer motor inverterle sürülüyorsa ve inverterin çıkış voltajı 220 volt ise ,küçük motorlarda ,üçgen bağlanır. Ayrıca asenkron motorlar niye yıldız üçgen bağlanır ona bakmak gerekir. Asenkron motorlar 3kw ve üstü üzerlerin bağlı bulunan yükle kalkarken normal çalışma akımlarının en az üç katı elektrik çeker bundaki sorun güç devresindeki bağlı bulunan koruma cihazlarının aşırı akım rölesi (O.L) ve termik şalterlerin devre dışı kalması gibi sorunlara yol açar bunların farkında olmayan arkadaşlar koruma devrelerin ayarlarını artırır veya daha büyüğünü takar. Bu sonra başka sebeblerden kaynaklanan aşırı akım artışından motor darbe yemeğe başlar bir zaman sonra motor yanar bunu egellemek için motor ilk önce yıldız bağlantıda yol verilir çünkü ilk kalkış anında çekilen akımın üçte birini çeker.Buda bize seçmiş oluğumuz yadımcı elemenların doğru çalışmasına sebeb olur´ki motorların herhangi bir iç ve dış etkide korunmasına yardımcı olur. (Not:üçgen bağlanacak motoru yıldız bağlarsanız bir zaman sonra düşük güçte çalıştığı için aşırı ısınır ve en zayıf sargıdan patlak verir.)
 
şartnamelere göre değişir ama en az 5,5kw a yıldız üçgen yol verilir.
süre olarakda sen bilirsin ama çok uzun olmasın kuralı yoktur bu işin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,242
Mesajlar
916,126
Kullanıcılar
450,050
Son üye
denizlerdendeniz

Yeni konular

Geri
Üst