KVA Değil kVA.

Atomu parçalayan yabancıların bir diğer özelliği de, mühendisinden teknisyenine böyle notasyon hataları yapmamaları. Mesela yapılan bir istatistikte görmüştüm, İsviçre'de mi, yoksa başka bir Avrupa ülkesinde miydi, hatırlayamıyorum, kitaplarda bir harf hatasının oluşma sıklığı 200.000 sayfada bir imiş. Öğrencilik yıllarımda ve halen de okuduğum yabancı kaynaklarda hiçbir harf hatasına rastlamadım desem yeridir. Hatta hata olarak gördüğüm bir şeyin aslında hata olmadığını sonradan anladığım çok vakidir. Gelgelelim bizim kaynaklarımıza baksanız, herhalde her sayfada en az bir hata görürsünüz. Akort bozukluğu diye tarif ettiğim bu şey, hayatın her aşamasında, hepimize sirayet etmiş durumda. Yabancıların, istenen renkte bir kabloyu bulmak için ne kadar çabaladığını sahada çok kez görmüşümdür ya da baretini almak için ne kadar uzun bir yolu teperek geri döndüğünü. Biz çok kaliteli bir milletiz. Bu tür hassasiyetlerimizi kaybetmemizin nedeni de belki 300 yıldır yaşadığımız ekonomik ve sosyal sıkıntılardır. Bu sıkıntıları aştıkça biz de onlar kadar akordumuzu düzeltecek, hatta sahip olduğumuz birçok güzel haslet sayesinde onların ulaşamadığı yerlere ulaşacağız bence...

Sevgiler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Disiyesten gelen hat nerden gelmektedir? :) ben bulamadım :(
 
gelen kablo ayni zamanda giden kablo da oldugundan 'gelen' ifadesi fazla olmus. usta da ne yapsin, hic yazili gormemis ki DCS ifadesini....
 
Bir Elektirik Mühendisi'nin mümkün mertebe bunları bilmesinde fayda vardır. Bilmiyorsa da böyle paylaşımlarla öğrenmesi münasiptir. Bilmemek asla ayıp değildir, ayıp olan öğrenmemektir. .
Bahsettiğiniz konuda haklısınız sayın kemalbnc ancak elektirik değil ELEKTRİK olacaktı değil mi ?
 
Bahsettiğiniz konuda haklısınız sayın kemalbnc ancak elektirik değil ELEKTRİK olacaktı değil mi ?
aynen öyle elektrik. foruma çok şey yazarsanız arasıra olur öyle şeyler. yanlışlıkla yazdıysanız sorun yok ama ısrarla elektirik diye yazarsanız büyük sıkıntı.. ayrıca onun benden yana elektrik mi yoksa elektirik mi olduğunu açtığım konulara bakıp karar verebilirsiniz. amaç üzüm yemek olmalı bence. neyse sanırım diğer arkadaşlarımızın da yorumlarından anlaşıldığı gibi azçok ortak bir kanıya varılmış.. herkese teşekkürler..
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,243
Mesajlar
916,130
Kullanıcılar
450,051
Son üye
Rezly

Yeni konular

Geri
Üst