Kuplaj

Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
276
Puanları
1
Yaş
44
değerli arkadaşlar bir kuplaj devresi yaptık, çizimi oluşturdum, bunun yazılımını zelio soft ile yapacağım, kendimce bir şeyler yaptım, fakat eksik ve yanlış olabileceği kuşkularım var, varsayarsak bu şalterler 2500A olduğunu kabul edersek bütün emniyet önlemlerin alınması ve yazılımdada hata olmaması gerekiyor, mutlaka kuplaj devreleri yapan arkadaşlar vardır sizlerden yardımlarınızı bekliyorum, herkese hayırlı çalışmalar
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Çalışmanız için öncelikle teşekkür ederim.Kuplaj hakkında genel bir bilgide eklerseniz sevinirim.

İyi Çalışmalar
 
iki ayrı trafoyla sitemi besleme. trafo 1 devrede trafo 2 devredeyse çakışmayı önlemek için iki şalter arasına kuplaj şalteri konur. şartlar:
şalter 1 devrede-şalter 2 devre dışı.........: kuplaj şalteri devrede
şalter 2 devrede-şalter 1 devre dışı.........:kuplaj şalteri devrede
şalter 1 devrede-şalter 2 devrede...........: kuplaj devre dışı
gereklı bağlantılar yukarıda yapılmıştır,gereklı olan zelio yaprogramı yazıp çalıştırmak
bıraz geç cevap verdim kusura bakmayın anca müsait olabildim.
anlaşılmayan yada eksik yazdığım varsa söyleyın ablatayım, herkese hayırlı çalışmalar, mantık olarak da devrenın yan tarafında tablo vardır gerekli çalışma şartları
 
Bekir Bey, bir sorum olacak. Trafoların beslemeleri aynı değil mi? Aynı değilse iki trafoyu paralel çalıştıramazsınız. Trafoların beslemesi aynı bara'dan besleniyorsa, gerilimleri ve frekansları aynı olacağı için iki trafoyu paralel çalıştırabilirsiniz. İki trafoyu'da devreye aldığınızda çakışma olmaz. Böylece yükü iki trafoya paylaştırmış olursunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,270
Mesajlar
916,354
Kullanıcılar
450,094
Son üye
soulfly312

Yeni konular

Geri
Üst