Kumanda Yardım

avast

Bölüm Yöneticisi
Yönetici
Bölüm Yöneticisi
Katılım
29 Ocak 2012
Mesajlar
286
Puanları
6
Konum
Dünya
2 Adet Swich
1 Adet Termik
2 Adet Kontaktor
2 Adet Start Butonu

Bu Malzemeler İle Klepe Açıp Kapatmam Gerekiyor.. Swich'e Geldiginde Kapancak Diğer Butona Bastıgımda Geri Açılcak Ve Swich Dokunca Motor Çalışmıcak, Yani Swich İle Durdurup Açacagım Sağ Sol Olacakk
Bir Türlü Kumandanuın İcinden Cıkamadım :S Yorumlarıunızı Bekliyorum.. Tşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
vaviyenin mühürlü halini bir dene.
 
sag sol olacakta motoru nasıl calıstırmak ıstıyosun ayrıntılı anlat yardm olurum
 
2 Tane BUtonum Var, Mühürsüz Olacak..

1.Butona Basınca Motor Sağ Donecek Ve Klepeyi Açacak, Tam Açıldıgını Anlamam için Swiche Dokunca Ve Kapancak,( buton Basılı KAlsa Bile Motor Duracak)

2.Butona Bastıguımda motor Sol Donecek Ve Kleyei Kapicak, TAm Kapandıqını Anlamam İcinde Swich Dokunca Kapancak ( Buton basılu Kalsa bile swcih dokununca Kapancak )

Sadece 1 Termik Ve 2 Kontaktor Var Elimde..
 
kerdeş
kapatmak için veya açmak için butonlara sureli basılacakmı
 
Kapatmak İcin Swichler Olcak işte, Swich Dokununca Klepe Tamamen Acıldı YAda Tamamen Kapandı Dicek Yanii Motor Stop oLcak
 
çok basit.tarayıcım olmadığı için şema gönderemiyorum.

enerji hattındaki faz ı termiğin kumanda kapalı kontağına gir,termiğin kumanda kapalı koontağından çıkanı b1 ve b2 butonlarına gir.
b1 butonundan çıkan hattını c1 kontaktörünün böbin ucuna gir bobin ucunun çıkışını(nötr hattını)1 nolu sivicin kontak ucuna ,siviçden çıkanı ,c2 kontaktörünün n.k. kontağına gir,c2 n.k. kontağından çıkan hattını nötr e bağla.
b2 butonundan çıkan hattını c2 kontaktörünün böbin ucuna gir bobin ucunun çıkışını(nötr hattını)2 nolu sivicin kontak ucuna ,siviçden çıkanı ,c1 kontaktörünün n.k. kontağına gir,c1 n.k. kontağından çıkan hattını nötr e bağla.
arzu edersen b1 ve b2 butonlarını cı ve c2 kontaktörlerinin n.a. kontakları ile mühürleme yap.Bu kumanda hattı.


c1 ve c2 kontaktörlerinin r-s-t uçlarına 3 fazı gir.c 2 kontaktörünün çıkışı ile c1 kontaktörlerinin çıkışlarını faz yönleri değişecek şekilde paralel bağlantı oluştur.(motor sağ-sol dönebilmesi için)c1 ve c2 ortak çıkışlarından termiğin kuvvet hattındaki r-s-t- bağlantılarına gir.temiğin kuvvet hattı çıkışlarından r-s-t hattını motorun u-v-w uçlarına gir. Umarım anlatabilmişimdir.
bu yazdıklarımı şemaya dök.kontrol et,bağlantını yap.sistemin çalışır.
 
erolbin Çok Teşekkür Ederim
 
selam işini çüzdümü yosa çizim gündreyimimi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst