Kumanda problemi yardım.

soner26

Üye
Katılım
9 Ocak 2016
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
28
1. motora ait lamba 4 defa 1 saniye yanacak 1 saniye bekleyecek sekılde yanıp söndükten sonra 1. motor çalışacak
30 saniye sonra 2. motora ait lamba 2 defa yanıp sönsün ve 2. motor çalışsın ve 2 motor aynı anda 10 dakika calıştıktan sonra
tamamen dursun

bilgili tecrübeli ustalarım üniversite öğrencisiyim bu soru final sorun geçip kalmam bu soruya bağlı ladder çizimi gerekiyor bu sorunun yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim allah razı olsun


bir öğrenci..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Çalışıp öğrenebilirsin. Benzer tasarımları incele. ekts otomatik kumanda programını bilgisayarına kur. Deneye yanıla kafanı çalıştırarak problemin üstesinden gelebilirsin. Tabi ki devrede kullanılan malzemeleri tanıyorsan, tanımıyorsan önce malzemeleri tanı, fonksiyonlarını davranışlarını öğren.
 
zamanım olsa emin olun elimden geleni yapacağım ancak şuan o kadar yoğun bi sınav programım varki hiç olmazsa bu devrenin ladder halini sağlayabilirsem güç devresi ve kumandasnı ben kendim yapacağım ancak final programım aşırı yoğun sizde haklısınız normal zaman olsa sizin yapmanızın bana bi yararı olmayacagının bende farkındayım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Slm. devre çok basit bir devre hangi bölümde okuyorsunuz merakımı mazur görünüz lütfen. Böyle bir final sorusu verdiklerinede çok şaşırsım ayrıca.
devreyi siz bir yere kadar getire bildinizmi? getirebildiyseniz paylaşınız dogru yada yanlis bu doğrultuda yardımcı olalım.varsa eksiklerinizi tamamlayalim.
 
Bunlar öğrenmemek için mazeret değil. Çalışmalısınız. Aynı konuyu defalarca açmanız da yanlış. Burası ödev yaptırma sitesi de değil. Bir yere kadar yapın en azından. Yapamadığınız yerde sorup destek isteyin.
 
YA TAMAM ALLAH AŞKINA YARDIMDA İSTEMİYORUM BİZİM MİLLETİMİZ ANCA YARGILAR ZATEN İYİ GECELER BOYLEDE SİTE OLMAZ OLSUN
Yaptığin yanlış kardeşim sana yarin sabah istedigin devreyi verecektim ama önce haketmen gerektiğini yazdim uygun bir sekilde.
önce forum kurallarını okumadan mesaj yazıyorsun. sonra soruyu hiç bir caba sarfetmeden gelip buraya yaziyorsun.
yarım yamalak yazdigin soruya cevap bekleyip. utanmadan birde siteye laf ediyorsun.
 
benim bunu öğrenmemem benim hatam değil benim sözde öğretim görevlisi öğretmenlerimin hatasıdır sizlerde kusura bakmayın hayırlı geceler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
BENİM BUNU ÖĞRENMEMEM BENİM HATAM DEĞİL BENİM SÖZDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ÖĞRETMENLERİMİN HATASIDIR SİZLERDE KUSURA BAKMAYIN HAYIRLI GECELER
Peki hocanızın odasına gidip hocam ben şu mevzuyu anlamadım ; 5 dakikanızı ayırıp benimle ilgilenebilirsiniz dediniz de hocanız size trip atıp kapayı kapat çık dışarı mı dedi ?
 
maalesef o kadarını bile duyamadık küfür eşliğinde dışarı atıldık
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst