PLC kumanda problemi yardım

Katılım
26 Ara 2010
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
29
bir plc çıkışına bağlanan iki motor, start butonuna basıldığında 1. motor çalışacak 10 saniye sonra 2 motor çalışacak, birlikte 20 saniye çalıştıktan sonra duracak, 10 saniye bekledikten sonra tekrar başa dönecek bunu ben resimde görüldüğü gibi çizdim hatam varsa düzeltmeme yardım edebilir misiniz ?
 

Ekli dosyalar

  • FullSizeRender.jpg
    FullSizeRender.jpg
    631.6 KB · Görüntüleme: 68
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
abi hatası ne bana bi söyle uygulayabileceğim bir plc yok öğrenciyim
 
simülasyon kısmında bunu test edebilirsiniz. Siemens Delta vb plc lerin offline simülasyonu var. Bilgisayarınıza indirin test edin
 
@sarıkamış yaptığınız programda 20 sn iki motor çalıştıktan sonra durur fakat 10 sn sonra tekrar çalışmaz. çünkü devrenin mühürlemesini kestiğiniz için timer'lar enerjisiz kaldığı için tekrar başa dönmez. ama yine de programınız güzel :).
ekteki programı deneyemedim fakat dediğiniz senaryo çalışır. siemens S7-1200 plc de yazdım.
Plc de program yazarken yardımcı marker kullanmanız gerekir,
Normalde set ve reset kullanmanız kontrol açısından daha kolaylık olur (plc de yenisiniz diye mühürlemeli yaptım.) yani plc nin özelliklerini kullanmış olursunuz,
Plc nin fiziksel çıkışlarını ayrı bir networkte toplayıp yardımcı markerlar ile çalıştırmanız daha iyi olacaktır.(Bu anlaşılmadı ise örnek bir proje daha gönderebilirim.)
 

Ekli dosyalar

  • Main_makro otomasyon.pdf
    59.2 KB · Görüntüleme: 33

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,664
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst