Kontrol Mühendisi???

gelecekte mezun olduğun bölüm ile ilgili çalışmak istiyor isen o bölümden illa mezun olacaksın mezun olmak için de o dersleri istesen de istemesen de ; sevsen de sevmesen de; gerekli görsen de görmesen de alıp, sınavları geçmek zorundasın. Bizim mesleğimiz heves işidir. ;Uğraştığın veya uğraşacağın alan soyut olduğu için yani elle tutulur bir şey olmadığı için, elektrik çok dikkat gerektiren bir alan olduğu için ilgi göstermeye, mesleğini sevmeye dikkatli olmaya mecbursun bir anlamda. Yoksa zaten başarılı olamazsın ve de başına büyük problemler açabilirsin. Bence sen ne yapmak istediğine karar ver iyice ve ben nerdeyim ne yapıyorum hedefim ne diye sakince bir düşün ve hedefine git
 
Özel sektörde kimse senin notuna bakmaz.Ama İTÜ KONTROL MÜHENDİSİ ünvanında onlar için pek önemli değil.Önemli olan bilgin iş bitirebilme kapasiten.Bir elektrik mühendisi olsan yeni mezun olup bilgisiz olman pek önemli değil.Bir yapı denetime girer çalışırsın 700-800 TL maaş ile en kötü ihtimalle.Ancak Kontrol Mühendisliğinde bilgisiz isen hiç birşey ifade etmez işsiz kalırsın maazallah.Onun için nota değilde öğrenmeye çalış.Hatta ÖĞREN.
 

ben oyle birsey dediğini okumadım. yok sen eğer öyle deseydi bunu derdim diyosan oda ilginç. yardım bekleyen birini bozmakmı senin yardım etme anlayışın. bence doğru düşünüyor. kontrol mühendisi olarak yapıcağı işe okul zamanında yoğunlaşmak en mantıklısı.
 
 
Yanıtlarınız için hepinize teşekkür ederim. bekirkaan senin cevabın kafamdaki soruların yarısını yanıtlamıstır belki de sana ekstra teşekkür ederim fakat ilk mesajımdaki soruların tümünün senin cevabında yer aldıgını düşünmüyorum, ve ekstra cevaplar beklerken konunun gereksiz amaca hizmet ettigini savunmana şaşırdım.. Bundan sonra senin cevap attığın topiclere kilitlenme özelliği ekleyelim o zaman göz sefanı bozmayalım...

3- Mezun oldum ve bir iş buldum, benim çalıştıgım yerde ortalama birkaç günümün nasıl geçebileceği hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilir mi?

Benim merak ettiğim etrafımdaki bütün işler monoton, elbet bizim işimiz de monoton olucak büyük bölümünde fakat belki yaratıcılığımızı istedikleri bölümleri etraftaki diğer işlere göre fazladır, işte bu yaratıcılığımızı istedikleri bölümlerde kullanılan dersler nelerdir?

sonuçta monoton olan işi yapmak için okul okumaya gerek yok 3 günde öğrenirsin diye düşünüyorum...

En önemli sorum budur ve buna hala tatmin edici bir cevap geldiğini düşünmemekteyim..

Yani asıl beklediğim bölümümden mezun arkadasların bu konuyu görüp birşeyler yazabilmesi fakat iş güç sahibi adamın da boyle forumlarda takılma olasılığı düşük olduğundan fazla umudum yok açıkcası..
 
bence sen işini geleceğını çozmuşsun okula gıtmene gerek bıle yok
 
evet iş güç sahibi adamlar forumlara takılmaz komik gülüyorum bu yazdıgına kimin nerede ne iş yaptıgını nereden biliyosun sen,bu foruma uye olan kimler var sadece senin soruna cevap vermedikleri için sen böle düşünüyor olabilirmisin acaba
 


Monotonluk konusunda soylediklerin icin sana bir soru sormak istiyorum.

Zaten serbest konular bolumunde oldugumuza gore yoneticilerin bu sorumabi sey demeyecegini umuyorum.

Bir adada sadece bir tane berber varmis. Bu berber diyormus ki "ben sadece kendisi tras olamayanlari tras ederim."

Bu durumda berberin kendi sakalini kesmesi mi kesmemesi mi gerekir?

Etrafimizdaki butun isler monoton ve monoton isleri yapmak icin okul okumaya gerek yok ise, neden bir cok okul okumus insan bu monoton islerde calisyorlar.


Bence oncelikle bir yerde staj yapman ve islerin nasil yurudugunu ve bir is icin "monoton" kavraminin ne demek oldugunu ogrenmen gerek.

Monoton bir iste calisyor olmak sabah ofise gelip faturalari bilgisara girip aksam eve gitmek seklinde dusunulmemelidir.
Hergun, her hafta,... birseyleri gelistiriyor yada cikacak farkli sorunlara yaratici cozumler buluyor olmak da monotonluk olarak dusunulebilir.


Kirici yada moral bozucu seyler soylemis isem kusuruma bakmayin...
 

Hiç iş tecrübesi olmayan bir insanın muhteşem kurgularıyla oluşturduğu gerilim senayoları. O yüzden bu yersiz cümleleri,yersiz kaygıları eleştirmiyorum iş hayatına atıldığınızda gerçekleri göreceksiniz...
Ben mütevazi bir dükkan açıp fiş-priz satacağım diye düşünürseniz o zaman başka elbetteki monotonluktan kurtulamazsınız o zaman,okul okumanızında pek anlamı kalmamıştır 3-5 şalt malzemesi hakkındaki sahip olduğunuz bilgiler dışında
 

cümlelerimin yersiz olduğundan bahsetmişsiniz, belki iş hayatıma atıldığımda bu cümleleri okursam bana da yersiz gelecek olabilirler,
fakat iş hayatına atılamamış ve iş hayatına atılanlara iş te ortalama birkaç gününüz nasıl geçiyor diye soran birisine verebileceğiniz tek cevabın "iş hayatına atıldığınızda gerçekleri göreceksiniz... " olması biraz tuhaf değil mi, ben gerçekten bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum, haa derseniz ki iş hayatına atıldığın zaman sana bu soru gelirse sen de soranlara "iş hayatına atıldığınızda gerçekleri göreceksiniz... " diyeceksin, amenna başka sözüm yoktur..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…