kontaktör

pilot2012

Üye
Katılım
26 Eyl 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
acil bir şemaya ihtiyacım var yardımcı olanlara cok tsk ederim.bir start bır stop butonu 3 tane kondaktör bır zaman rölesi.çalısması:start butonuna basıldıgında 1ve 2.motorlar aynı anda calısacak 3.motor calısmayacak.ayarlanan zaman sonunda 1.motor calısmaya devam edecek 2.motor duracak 3.motor calısmaya baslıyacak.simdiden tsk ler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Buyrun, istediğiniz gibi olmusmu. hemen çizdim, aceleye geldi.Çok zor bir soru değil, neden takıldınızki.2.ve 3 motorları birbirlerinin kontaklarından kilitleme yaptım. Aynı anda diğeri calısmasın diye, isterseniz iptal edebilirsiniz..
Kolay gelsin..
Çok özür dılerım, sonradan incelerken fark ettım. Zaman rölesının baglı oldugu hatda,i o çizgi ile zaman rölesı kontagı arasına, birinci motorun ayrı bir normalde acık kontagını koyun, veya, zaman rölesının o kantagına gelen baglantıyı, zaman rölesi bobinin baglı oldugu noktadan alınız. Bu durumda 2 motor enerji verildiğinde calısır.3 motorda ıken stop edildiğinde de tekrar 2. motor calısır.istersenız düzeltilmiş çizimi yenilerim.Özür dılerım..
 

Ekli dosyalar

  • .pdf
    32 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,222
Mesajlar
915,914
Kullanıcılar
450,010
Son üye
aliihsanari

Yeni konular

Geri
Üst