Kondansatör

Katılım
24 Eki 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
19
Kondansatör tamamen boşalabilir mi ?
kondansatör olmazsa ne olur ?
bu konularda yeniyim araştırdım amma tam bir sonuç bulamadım.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kondansatör tamamen boşalabilir mi ?
kondansatör olmazsa ne olur ?
bu konularda yeniyim araştırdım amma tam bir sonuç bulamadım.
1699191682642.png

bunlardan hangisi? yeri ve hangi durumda? nerede ne için olduğunu bilmezsek burada kitap yazılır.
 
Merhaba. Cevaplar;
1- Boşalabilir de tam olarak boşalmayabilir de, bağlı olduğu devre yapısına bu durum bağlıdır.
2- Bu dünyanın sonu olur, elektrik-elektronik bilimi diye bir şey bu dünyada kalmaz, kondansatörlerin kullanıldığı yerleri sayarken en az 35-36 güncel kullanım yeri örneğini bu forumdan daha önce yazıp vermiştim.
3- Yeterince veya derin olan ön araştırmayı ne yazık ki yapamamışsınız, örneğin kolunuzdaki elektronik dijital saatten tutun da pek çok elektronik cihaz kondansatörsüz veya özellikle de elektrolitik olanlarının elektrolitlerinin içten kurumasıyla çalışamaz.

TV'lerde TV besleme katındaki bulk (rezervuar) elektrolitik kondansatörünün elektrolitik sıvısı içten kurursa TV'ye görüntü aktarımı kesilir, mutlak bir güç yetmezliği oluşur, en basit ve güncel olabilecek bir uygulanma yeri olarak.

Set üstü fırının elektronik çakmaklığında yer alan kutupsuz bir kondansatörün bacak lehim bağlantısının bir şekilde ayrılmasıyla elektronik çakmaklık bu ateşlemeyi (kıvılcım üretmeyi) tümüyle kesmişti. Bunu nasıl eski haline getirdiğimi, bu noktayı dikkatle lehimlemeyle elektronik çakmaklığı tekrar nasıl çalışır hale getirdiğimi, kondansatörün YG üretimindeki büyük payını forumdan paylaşarak herkese açıkça açıklamaya çalışmıştım. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst