Kondansatör Toprak Ucu

Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
29
Herkese kolay gelsin,Arkadaşlar evimde eski bir beyaz eşya var.Bu eşyanın içindeki daimi motor kondansatörünü değiştirmek istiyorum.Fakat bu kondansatörden (+/-/Toprak)ucu çıkıyor.Yeni model kondansatörlerde ben böyle bir bağlantı görmedim.Nedir bu kondansatorün farkı bunun yerine ne kullanmaliyim?Ben şöyle düşündüm yanlışsa lütfen düzeltin altında vida olan kondansatörler cihazlarda hep metal kısımlara bağlanıyor.O zaman bu vida kondansatorün toprak ucu bu mantıkla yeni kondansatorün vida kısmından bir kablo alıp bendeki eski kondansatorün toprak ucunun gittiği yere taksam,diğer bağlantilarinida yapsam olur mu?
 
Toprak ucu, o cıhaz çalısırken, cevredekı cihaz/alıcı ların parazit yapmaması içindir..
 
Gövde 2 kond barındırıyor etiket bilgisinden de anlaşılır, orta uç toprak bağlantısı yapılmakta.
 
Topraklı kondansator hiç görmedim.

İçinde iki kondansator olmasın? Iki kondansator olsa da bir ucu topraklanan kondansator görmedim.

Dışı metal ise ne bileyim kaçak durumu olursa diye topraklama koyulmuş olabilir.
 
İki farklı durum olabilir. 1- Kondansatörün conta kısmından çıkan 3 uç varsa dual, iki ayrı kondansatördür. 2- Dış kısmı metal ise contasında 2 ucu varsa, içteki rulo plakalardan olası kaçaklarda, dış metale temasla kaçakların toprak hattına deşarjı için vida, somun dış metaline tutturulup konmuştur, en mantıklı şekli böyledir. Bu topraklama şekli eski tip motor kond.' lerinde olup yenilerinde olmayabilir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Kondansatörün conta kısmından çıkan 3 uç varsa dual, iki ayrı kondansatördür. Dış kısmı metal ise içteki plakalardan olası kaçaklarda, dış metale temasla kaçakların toprak hattına deşarjı için bir vida, somun dış metaline konmuştur, en mantıklı şekli böyledir
Saol yorumun için,detaylı fotoğraf atacağım bu şekilde anlaşılamadım.Ayrica dışı metal olmasa bile altı somunlu kondansatörler var.Somun sadece sabitleme amaçlı mı yoksa toprak şasesi mı?Bilmiyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet, bunun çekilmiş bir fotosuyla daha net şeyler söylenebilir. Çünkü herkesin çok sıklıkla da karşılaşamadığı bir durumdur. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,689
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst