Kondansatör tercihi

Anahtarlama süreleri ve deşarj sistemi de sanırım size ait tasarım kriterlerinden olup ortak özlliklerinden dolayı etki ediyor olabilir.. Sıcaklık harmonik ve voltaj seviyesi zaten belirtilmiş..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ben imalatçı firmadan bir yetkili ile hatta mümkünse üretim bölümünden bir yetkili ile görüşmenin faydalı olacağını düşünüyorum. İmalatı yapılan kondansatörün seri ve parti numarası üzerinden imalat ile ilgili özel bir sorun olabilir. Bu konuda bilgi paylaşımı daha iyi bir çözüm sunabilir.
Bahsedilen sebeplerin hepsi ayrı ayrı önemli. Benim daha önce karşılaştığım kondansatör patlamalarında, imalatçı firma daha önce kullandığı deşarj dirençlerini değiştirmiş. Sonrasında şikayetler gelince gerekli önlemler alınmış.
Ben firma ile diyaloğa geçtim, sorunu ilettim, sonrasında geri dönüş ile sorunun kaynağı ve çözüm konusunda bilgi verildi.
Bence faydası olabilir...
 
Merhaba arkadaşlar kondansatör devreye aşırı akım gelirse, üzerinden aşırı akım geçerse ve sıcağa maruz kalırsa şişebilir kuruyabilir yada gümler.
 
İşletmelerde Sözleşme gücü 30 kW üstü %20 reaktif sınır, %15 kapasitif sınırı aştığı zaman ceza uygulanır.
 
KONDAŞ kondansatörleri kutudur ve gayet verimlidir.


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Kondaş kondansatörlerin monofaze 4 uçlu yıldız bağlı olanları hem ekonomik hem de daha az yer kaplar.
 
Kondansatörlerin patlamasına neden olan başlıca etmenler: 1)Harmonikler 2)Aşırı sıcaklık 3)Etiket geriliminin üzerinde çalışma 4)Sık anahtarlama neticesi tam deşarj olamadan devreye girme (kısadevre etkisi) 5)Üretim hatası
Çözümler: 1)Harmonik ölçümü yapıp neticesine göre harmonik filtrasyon tesis etmek. 2)Sıcaklık ölçümü yapıp değer yüksekse hava sirkülasyonu sağlamak. 3)Uygun gerilimde kondansatör seçmek. 4)Sık devreye girip çıkan gruplara ek deşarj ünitesi kullanmak 5)Üretici firma ile iletişime geçmek.

Sizin sorununuzun 4.madde olduğunu tahmin ediyorum.
 
Sn.Amasyali,anlaşılan kondansatörlerin patlamasına sebep olan unsurlar konumuz değil.Tüp patlıyor kutu niye patlamıyor diyorsunuz.Bunu derken aynı panoda hem kutu hem tüp vardıda sadece tüpmü patladı?Ben cevabın sizin kutu patlağına tesadüf etmemiş olmanız olduğunu düşünüyorum.Zira her iki çeşidinde patladığına şahit oldum.Ayrıca yağ emprenye edilmiş veya yağ dolgulu yada nitrojen gazı dolgulu tüplerin üstünlüğü, klasik kutular ile ömür ve kapasite kaybı bakımından kıyaslanamaz bile.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst