Kompresör panosu

Kompresörün kendi kullanım kılavuzunda yıldız üçgen pano şeması vermiş ve 4 KW dan büyük kompresörlerde bunun kullanılması öneriliyor. Eğer kompresörü sürekli kullanıyor olsaydım, mekanizmanın daha rahat çalışması için böyle bir panoyu da mutlaka kullanırdım. Ama nadir kullanılacak ve muhtemelen dışarıda durmaktan küflenme riski, mekanik olarak zarar görme riskinden daha fazla

Bu arada selenoid valf için de bir zaman rölesi gerekecek. Motora enerji verildiği andan itibaren bir, iki saniye valfi açması ve sonra da kapatması lazım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
MKŞ olarak Schneider GV2ME20 düşünüyorum ama, kullanım kılavuzu ve dokümanlarda herhangi bir faz kaybına karşı korumadan bahsetmiyor. Sadece "single phase sensitivity = yes" diyor bunun da bir açıklamasını yapmamışlar. Bu durumda MKŞ ye ilave olarak herhalde bir de faz koruma rölesi gerekecek gibi duruyor. Daha önce bir kere başıma geldi, fazın biri kesikti. Aradım SEDAŞ'ı bir süre sonra açtılar

GV2ME20 fazlardan birisinin gitmesine karşı bir koruma sağlıyor mu?
 
Fazın eksilmesi,normal şartlarda,akımın
artmasına sebep olur.Bu durum gerçek-
leştiğinde MKŞ açar.Sizin beklediğiniz an-
lamda koruma yerine bu anlamda bir ko-
ruma yapar.Faz koruma röleside koymak-
ta yarar var.
 
Belki şansınız yaver gider, kumanda fazının bağlı olduğu faz kopar. (başıma gelmişti )

Saygılar....
 
Valla bizim SEDAŞ'taki elemanlar arızalar konusunda çok yaratıcılar Bir keresinde mahalledeki elektriği kestiler, sonra da elektrik 220V yerine 110V olarak geri döndü

Benim line interaktif UPS o zaman rahmetlik oldu ve duyduğuma göre mahallede baya cihaz telef olmuş.
 
Kontaktörün yapışma ihtimaline karşı emniyet valflerini mutlaka servise kontrol ettirin. Tank kontrolünüde ihmal etmeyin.

Saygılar....
Bunlar gerçekten hayati öneme sahip . Kompresörün herhangi bir nedenle devreden çıkmayıp basıncın yükselmeye devam ettiği durumlarda tanktaki havayı tahliyeye başlıyarak olası bir patlamayı önlüyorlar. Geçen başımıza geldi.
 
Kompressörün yerini hazırlamaya başladım, ama son zamanlarda pek uğraşamıyorum iş yoğunluğundan. Ama şimdiye kadarki aşamaları resimledim

Önce zemin betonunu attım. Betonu kararken perişan oldum, dayak yemiş gibi oldum





Betonu tam homojen olarak karamamışım o yüzden bazı yerler çok zayıf oldu ve tekme atınca dökülüyor. Artık oraları ve kenarları tamir harcı ile kapatmaya çalışacağım. Direkler, daha önce bahçe etrafına kullandığım direklerden artanlar. Direklerin taban flanşına göre delikleri deldim





Direkler betonun üzerini fazla daraltmasın diye iki deliği betonun yan taraflarına verdim



Arka direkleri biraz yüksek tuttum tavanda karlar aşağı aksın diye. Ama direklerde biraz fazla esneme olduğu gibime geldi. O yüzden saplamaları kestim ve direkleri aynı seviyeye getirdim. Bir tane direğı feda edip ondan parçalar kestim ve arka direklerin üzerine kaynattım.



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Beden alışık olmayınca el arabası-kazma-kürek işleri yorgunluktan mahvediyor. Ellerimin içine hava basılmış gibi şiştiği olmuştu bende bir daha uğraşmadım tabi

Epey uğraşmışsınız, açıkcası bu kadarını beklemiyorum. Bu kadar emeğe güzel bir kompresör toplamak lazım. Aşama aşama buradan yayınlayabilirseniz herkes fikrini belirtebilir.
 
Teşekkürler güzel yorumunuz için Yeri biraz büyük tuttum ki hem kazma, kürek, el arabası falan da koyabileyim, hem yürümeye yer kalsın, hem de belki kurutucu cihazı da kompresörün yanına koyabilirim. Kurutucu olarak dalgakıran'ın dryair dk40 ını kullanacağım, acaba bunu dışarıda bıraksam uygun olur mu?

Bu arada motor kontrolü için Schneider'in ATS22D17Q soft starter'ini gördüm. Akım koruma, faz koruma, yumuşak kalkış vs gereken herşey var içinde. Anladığım kadarıyla bunu bağlayıp başka birşey bağlamadan iş bitiyor. İkinci el olarak 400TL ye buldum bir yerde. Bir de diğer ucuz soft starter gibi fazların birisi üzerinden değil, üç faz üzerinden soft start yapıyor. Şu anda düşünüyorum acaba bunu mu kullansam yoksa kontaktörlü ayrı ayrı mı yapsam. Sizce hangisi daha mantıklı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…