Kompanzasyonun pratik yolu

Cetveli eklediginiz için tsk ederim su an çalışıyorum uygun bir zamanda yazdiklarinizi okuyup yardimlariniz gerekirse size özel den nasıl yazıldığını bilmiyorum ama ona da bakicam ilginiz için çok tsk ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yok cetvel sadece k katsayısını vermekte tek dezavantajı cosfi değerlerini ikişer atlayarak vermiş. Ara değer için bir üst değer ile bir alt değer arasındaki aritmetik ortalama değeri alınabilir mahsuru olmaz.
Dik sütunda verilen cosfi1 yani makinanın cosfi değeri yatay sütundaki cosfi2 ise hedeflenen cosfi değeri iki hücrenin kesiştiği hücredeki değer direk k değeridir yani sizin bahsettiğiniz (tgfi1-tgfi2)
Qc=Pxk
Benim hesapta hedeflenen cosfi=1 bu nedenle çıkan kondansatör değerinin alt değerini seçin diye not düştüm. Yani bulunan değer cihazın çektiği endüktif reaktif değer bu değerde kondansatör bağlamak tam kompanzasyon yapmak demek olur buda cosfi=1 demektir.
 
Son düzenleme:
Asıl sıkıntı trigonometrik hesaplamalarda. Cos, tan ve sin değerlerini hesap makinesinden nasıl hesaplayan bilirim hesap makinesini kullanamiyorum .
 
Asıl sıkıntı trigonometrik hesaplamalarda. Cos, tan ve sin değerlerini hesap makinesinden nasıl hesaplayan bilirim hesap makinesini kullanamiyorum .

Sn Akkus mesajlarımı okumamışsınız. Trigonometrik hesapları herkes yapamaz anlamaz bu nedenle çözüm metodu pratik olmalıdır deyip k katsayısı olayına değindim. Hazır cetvelden k katsayısını bulup aktif güç P ile çarpmanız yetecek bu kadar basit.

Qc=Pxk
Qc=1,732xUxIxcosfixk
 
Sn yasliuzman yazdıklarınizi hepsini okudum ve anladım o hsplamalara formulere yabancı değilim tabloyu tlfona indiremedim.o yüzden hesap makinesiyle yapabilirmiyim diye yazdım siz beni anlamamissiniz
 
Hesap makinesinde trigonometrik fonksiyonlar var ise tabiiki yapabilirsiniz bununla ilgili detaylı örnek çözüm yaptım. Hesap makinesinin fonksiyonlarını buradan mesajla anlatmak zor olacak. Siz motorların mevcut cosfi değerlerini verin ben size hepsi için tablodan bakıp ayrı ayrı k katsayılarını yazarım.
 
Trigonometri özelliği yok ise ve k katsayılarını göremiyorsanız şölende yapabilirsiniz;
S=1.73xVxI
P=Sxcosfi(0.65)
Q= ((S kare)-(P kare))nin kökü..
Ama Ankara ya ara yollardan gitmiş oluruz;)


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst