Kompanzasyon arızası

Katılım
5 Şub 2016
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
118
Merhabalar, bugün takibini yaptığım bir firmamda kompanzasyon panosunda şöyle bir sorunla karşılaştım. Mevcut 12 kademeli bir pano 1000 kva trafosu var. Üzerinde ki tüm ürünler Siemensin (KONTAKTÖR kondansatör w otomat ) reaktör değerin biraz yüksek olduğunu görüp kapasiteleri ölçtüm 10 kademe birden ya tek faz ya 2 faz yada hepsi sıfır veya sıfıra yakın değerler veriyordu. Sonrasında kontaktörleri kontrol ettim ve en son otomatlar. Karşılaştığım durum 10 kademede birden fazla arası gerilim otomat girişlerinde 380 iken otomat çıkışında çok çok farklı değerlerle karşılaştım sıfır olan 100 v, 0.56 vs. Durum 10 tane sigortanın bir an bozulduğunu gösteriyordu. Emin olmak adına kondansatör ve KONTAKTÖR kademeli olarak çıkartıp yine ölçüm yaptım sonuç yine aynı. Vede bu panoyu 2 gün önce bürün kontrollerini yapmıştım. Demem o ki 10 tane sigorta aynı anda nasıl birşeye maruz kalır da çıkış vermez ve buna ne sebeb olur... ? Harmonik ilk aklıma gelen şey oldu. Bunun için ayrı bir çalışma yapacağım ama bulunur sebeb bilmiyorum? Şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yakın zamanda otomatlar test edildi mi ve saglam miydi otomatlar kondansator yuklerinin en az 1.5 katı mi desarz kontaktor kompanzasyon konraktoru mu sistemde harmonik oluşturacak yük varmı
 
Otomatların testini yapmadım ama kondansatör ve kontaktörleri kontrol etmiştim 2 gün önce. Kontaktörlerin hepsi kompanzasyon kontaktörü. Ve Otomatların Kontaktörlerin kondansatörlere göre değer uyumsuzlulu veya yetersizliği söz konusu değil. Alüminyum fabrikası orası ergitme ocakları mevcut. Reaktör aklıma geldi oda yokmuş.
 
Harmonik ten oluşan arizalarda öncelikle kondansator zarar görür bildigim bir ihtimal bazen sigorta girisleri asiri sıkma sonucu kesitin cok incelmesi ve yanmasi sonucu gerilim değer i okursanız 2 mm altina enerji gecisi olmax buna bagli çıkış vermeyebilir
 
Bu söylediğinizi düşünerekten bende kabloları söküp o şekilde ölçüm yaptım keza kesin olan bişi var sigortalar zarar görmüş beni daha çok düşündüren 12 tane otomatın 10 û birden nasıl bir anda gidebiliyor dediğiniz gibi harmoniğin ilk etkisi kondansatörlerdir işte nedenini ararken acaba dedim harmonikmi veya anlık bi pikmi oldu açıkçası çevremede danıştım şimdilik net bir fikir yok ben yinede yardımınız için teşekkür ederim.
 
RGK zaman ayarları çok kısa zaman ayarında ve alt üst limit değerleri çok yakınsa ise, kondansatörler çok sık devreye girip çıkacaktır. Birde bu tarafından bakarmısınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,971
Son üye
umutcelik

Yeni konular

Geri
Üst