Koltuk Hareket Kontrol

Katılım
7 Mar 2011
Mesajlar
13
Puanları
1
Konum
İstanbul
Merhaba Sevgili Arkadaşlar

Öncelikle Belirteyim Pek meraklı Biriyimdir elektronik konusunda

buraya üe olma amavım bir konu hakknda siz degerli kişilerin tavsiye bilgilerini almak ;

gecen gün 5 D denen Sinemaya gittim alışverişmerkezinin Birinde..
Çok Heyecanı Hoş Bir Sistem
Görüp Baktıgın Kadarıyla Aslında Çokda Zor Olmayan Bir İleyiş Yapısı Var , Kendi Çapımda Uafk tefek araştırmalar Yatım Ben Bu Sistemi Eve Nasıl Kurabilirim Dİye ?
Bir Çok Bİlgiye Ulaştım Aslında Ama Emin Olabilmek İçi Siz Bilgili İnsanlardanda Teyip Almak İstedim ?

Örnegin Bir Koltugu 4 veya 6 eksene Hareket ettirebilmemiz için Öncelikle Koltugun Motor Ve Pistonlarla Desteklenmezi Lazım Bu En Basit Olanı Hatta Bunu Halleetim Desem Yeridir. Asıl Önemli Olan Kısım Bu Pistonları Pc De 3 Boyutlu Oyun Oynarken Veya Fİlm İzlerken , Oyundaki Veya Filmdeki asagı yukarı Saga Sola Öne Arkaya Hareket ettirebilecek Kontrol Sistemini Nerden Bulabilirim ? diyelimki Bu Sistemi Buldum Bu Sistemi Pc Aracılıgınla Mı Yoksa Sistemin Kendi Yazılımı İlemi Nasıl Oyuna Entegre edebilirim ?

Kısacası Ögrenmek İstedigim Sey su ;

Koltugum Hazır dedidim Gibi ben Bu Koltugu Ne İle Hareket Ettirebilirim Programlanabilir şekilde Oyun Ve Fİlmlere Göre , Nasıl Ürünler Temin Etmem Lazım Marka Model Vs Seyler Hakkında Bilgi Verirseniz Ben Bu Sistemi Kurmak İstiyorum evime :)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Servo motor veya hidrolik, cok zor olmakla beraber pnomatik (imkansiz degil) sistemler ile hareket saglayabilirsiniz.
6dof degil de 3 aks li bir sistemi standart motorlar ve kucuk encoderlar bolca da reduction ile kabul edilebilir kalitede cozmek mumkun.
Kuvvetle muhtemel yazilimi kendiniz gelistirmek zorunda kalacaksiniz. Programlama ve algoritma tecrubeniz var ise matematikten de hoslaniyorsaniz eminim basarili olabilirsiniz. Matematiksel modellerini int'de bol bol bulabilirsiniz. Ne de olsa Stewart abimiz konuyu aciklayali neredeyse 60 yil oluyor.
Oyun entegrasyonu konusunda da xsim isinizi gorur.

Basarilar dilerim.
 
cok hoş bir elektronik edebiyat biliyle anlatmışssın merci ;) lakin benim elektronik edebiyatım 0 :D daha açıklayıcı bir şekilde 3 degilde 6doflu bir sistemi nasıl kurabilirim bu iş işin marka model hazır paket ürünler yok mu piyasada ?
 
Merhaba,bende son zamanlar simulator yapmak için bu konuyu araştırıyordum,
x_sim programını incelemenizi tavsiye ederim,x_sim programı bu iş için gayet kullanışlı ama bende işin yazılım kısmında takılıyorum,mesleğim elektrik-otomasyon,takıldığım nokta şu ki;
ben bu işi 2 eksenle yapmayı düşünüyorum,planımda herşer hazır,tek takıldığım nokta,x-sim programından comport çıkışıyla servoları(rc modelcilikte kullanılan servolar)kontrol etmek,programda comport ayarlarının yapıldığı bir menü var,bu iş içinde bildiğim kadarıyla pic uygulaması gerekiyor,piyasada comporttan servo kontrol edebilen kartlar mevcut ama nasıl bu programa adapte edilir bilemiyorum,''mayacnc'' arkadaş bu konuda hayli bilgili gibisiniz,yardımcı olursanız bende çok memnun olurum.
 
Merhaba,
Bende bu konuyu hobi amaçlı olarak biraz araştırdım. Bulduğum kaynakları paylaşabilirim ancak bu işin görsel kısmı (video,film ve/veya oyun ile 3d gösterimi ) , mekanik ve elektronik donanımı, yazılım entegrasyonu hepsi ayrı bir iş ve üzerine ayrı ayrı zaman ve para ayırmak gerekiyor. Basit yoldan çözmek istiyorsanız hazır sistemlere yönelmenizde fayda var, Yurt dışında gerek tüm sistemi veya parça parça gerekli ekipmanları ev kullanıcılarına bile satan siteler mevcut.

işi yazılım kısmına kadar getirdiğinizde takıldığınız yerlerde yardımcı olabilecek yazılım bilgim var.
umarım elle tutulur eylenceli birşeyler ortaya çıkartabilirsiniz.
Kolay gelsin
 
İlginç bir konuymuş.
Yıllardır PC başındayım ama içimden hernedense oyun oynamak gelmemişti.
Ama 5-6 yıl önce kendi yaptığım yüksek çözünürlüklü projeksiyon cihazında bu koltuğa oturup kaliteli bir DVD izlemek ne kadar süper olur tahmin ediyorum.

Kendin yapmayı düşünüyorsan Step yerine Servo motor ve sürücüleri ile mekaniği yapabilirsin.Hazır kitler satılıyor.Süper elektronik bilgisine gerek yok zaten hazır kit tak çalıştır.
Tek sorun şu ki servo motor kiti satan birçok arkadaş bu kitleri basit yada profesyonel CNC cihazları için üretiyorlar.Ellerindeki yazılımlar ve kendi şahsi tecrübeleri genelde CNC üzerine.Servo kitlerini bahsi geçen simülatör koltuğunda rahatlıkla kullanabilirsin ama simülatör ile servo arasındaki iletişimi sağlayacak pc programı hakkında kit üreticilerinden yeterli,belkide hiç bir şekilde destek alamayabilirsin.
 
ya arkadaşlar çok teşekkürler ama sizden istedigim sey su bana marka model verin bunları alın su sekilde birleştirin deyim ben bunu becermek istiyorum :) mesela hazır kitler nasıl oluyo program sorun degil :)
koltuk hazır
program hazır tek eksik bu koltugu nasıl oynatıcam :D
 
güzel başarılar diliyorum lakin hazr sistem yerine kendim yapmaya calışmak bile basaramasam bile beni mutlu eder.. ama yinede görüşelim tabiki özelden yazamıyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst