Kofradan sonra akım trafosuna mı girilir yoksa ana şaltere mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mhg3436
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mhg3436

Üye
Arkadaşlar bir işletmede aktif reaktif sayaç var ama direk hatta bağlı. Sayaç-->Kofra-->ADP yapmışlar ama şimdi ilk önce akım trafosuna mı girmişler yoksa ana şaltere mi anlayamadım. Yardımcı olur musunuz?
İlk önce nereye girilir?

Ekli dosyalar

• akım_trafosu1.webp
    akım_trafosu1.webp
    211.4 KB · Görüntüleme: 40
  • akımtrafosu2.webp
    akımtrafosu2.webp
    217.5 KB · Görüntüleme: 32
  • akımtrafosu3.webp
    akımtrafosu3.webp
    198 KB · Görüntüleme: 33
  • ana_şalter.webp
    ana_şalter.webp
    85.1 KB · Görüntüleme: 42
Arkadaşlar bir işletmede aktif reaktif sayaç var ama direk hatta bağlı. Sayaç-->Kofra-->ADP yapmışlar ama şimdi ilk önce akım trafosuna mı girmişler yoksa ana şaltere mi anlayamadım. Yardımcı olur musunuz?
İlk önce nereye girilir?
Şaltere girmiş olması gerekir. Sigortalarin ön kapağını açarsanız kablo görseli veya ana sigortadan yan sigortalara yapılan dağıtım bağlantı şekli de gelen - giden kablolar konusunda belirleyici olabilir.

Şaltere girmiş olması gerekir. Sigortalarin ön kapağını açarsanız kablo görseli veya ana sigortadan yan sigortalara yapılan dağıtım bağlantı şekli de gelen - giden kablolar konusunda belirleyici olabilir.
Hocam baktım ben ilk önce trafoya ordan bir reaktif güç kontrol rölesine birde ana şaltere gitmiş.

Hocam baktım ben ilk önce trafoya ordan bir reaktif güç kontrol rölesine birde ana şaltere gitmiş.
Sıralama şekli Şalter - Akım trafosu - Reaktif röle şeklinde olması normalidir. Aksi takdirde trafo ya da röle değişmek gerekirse panoda enerjiyi kesemezsiniz. Otomat bağlantısını sonraya bıraktıklarını sanmıyorum. Mantıklı değil.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri