klima santralindeki sensörler

mm_ras

Üye
Katılım
3 Mar 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
merhaba arkadaşlar . ben makine mühendisliği öğrencisiyim.bir klima santralinde proses ölçümü yapacak( sıcaklık,nem, kayış koptu,filtre değişimi gibi bilgileri verecek) sensörler ve calışma prensiplerini araştırdım ama pek iç açıcı bilgiler bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekurler
 
Sevgılı kardesım ne yapmak ıstedıgını acıklarsan yardımcı olabılırız yazdıgın 2 kelıme ıle yuzlerce dokuman cıkt google amcada kafanı karıstıran ne hangı sensorun calısmasını ogrenmek ıstıyorsun. Eger bı klıma santralı yapacaksan kafanın karısacagı ılk konu damper motorları ve kanat sekıllerı olması dıye dusunuyorum

Asagıdakı lınkı ıncele ve teker teker konusalım sensor sensor senın ıcın daha kolay olur

dogalgazprojesi.com: klima santrali ve parçaları
 
sıcaklık için emiş ve üfleme kanalına sensör konur ,nem sensörü içerinin nem ölçüsü için emiş kanalına takılır ,filitre ve kayış koptu için fark basınç sensörü (dpsg) klimanın üflediği ve emdiği hava paskalına göre ayar yapılır paskal düşer veya yükselirse hava basıncına göre sisteme arıza düşer
 
İskendercilce kardeşim evet bu işimi görür cok saol.ama bişey daha lazım bana mesela burdaki üfleme sensörünün üflemenin olup olamdıgını algılama sekli yada donma sensörünün algılama şekli ve nasıl çalıştıgı hakkında bi bilgim yok bu konuda da yardımcı olursan beni en mutlu kişi yaparsın kardeşim:) tekrar tesekurler
 
sinan ula kardeşim sana da cok cok teşekkur ederim.
 
üfleme sensürü derken sıcaklık sensörünü kastediyorsan o sadece üfleme kanalındaki sıcaklığı ölçer ve ona göre üflenen sıcaklık ddc kontrol cihazı tarafından okunarak istenilen veya hesaplanan sıcaklık kontrolu vana motorları üzerinden yapılır.

üfleme hava akışını ise vantilatör kısmında bulunan basınç presostadı ile algılar. hava akışı presostat üzerinden ayarlanan basınç(Pa) değerinin üzerine çıktığında kontak verir, böylece hava akışı algılanmış olur. vantilatöre kumanda verilmiş fakat belli bir süre sonra hala hava akış bilgisi gelmiyorsa kayış koptu alarmı ddc kontrol cihazı üzerinde bilgisayara gönderilir.

donma termostadıda içerisinde gaz bulunan kılcal bakır borulu mekanik bir cihazdır, onunda üzerinde istenilen sıcaklık değeri ayarlanır donma termostatları genelde 5°C ye ayarlanır, çünkü donma olayı 5°c den itibaren başlar ve 0°c de donma gerçekleşir bunu önlemek için sıcaklık 5°c nin altına düştüğünde donma termostadı atar ve fanı durdurarak hava akışını keser. ddc kontrol cihazıda emniyet olarak ısıstıcı vana motorunu %100 açar.
bu arada donma termostadı otomatik resetli ve manuel resetli olarak iki çeşittir. otomatiklerde sıcaklık yükseldiğinde kendi kendine resetler ve sistem normal çalışmasına devam eder, manuel resetlide ise don. termostadı üzerinden işletmeci sistemi kontrol eder serpantinde patlak çatlak varmı die ve sonra resetler.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst